Hvilke mobiler elsker vi mest?

Hvad med et gratis tv-apparat?

(Foto: Telly)

Der er ikke meget, som er gratis i denne verden. Og slet ikke moderne elektronik, der normalt ville koste over 7.000 kroner.

Ikke desto mindre er det, hvad det nystartede tv-selskab Telly markedsfører sig på i USA. Med i det gratis tilbud er et 55 tommers tv i 4K kvalitet, en soundbar plus et ekstra display.

Hvad er så fælden i det næsten alt for gode tilbud?

Jo, folk skal udfylde et online-skema med oplysninger om sig selv – alder, køn, hobbies, familie-forhold, økonomi osv.

Det aflange ekstra-display er bygget sammen med en soundbar, der indeholder fem højttaler-enheder. Displayet viser nyheder og reklamer. (Foto: Telly)

 

 

 

 

De informationer skal Telly bruge til at skræddersy reklamer til sine brugere. Lidt i stil med Facebook, hvor man dog ikke behøver at afsløre alt om sig selv for at få adgang.

Hos Telly kommer reklamerne mellem udsendelser på den store skærm. Men samtidig stråler de sammen med konkurrencer konstant fra det mindre display, der sidder sammen med soundbar højttaleren under 55 tommer skærmen.

Manden bag Tellyer Ilya Pozin. Han har en fortid som medstifter af den gratis tv-streaming tjeneste Pluto, der også kendes i Danmark. I dag er Pluto solgt og en del af film-giganten Paramount.

Allerede, da Pluto blev markedsført, savede Pozin og co. ikke superlativer. Se bare, hvordan Telly sælges til amerikanske forbrugere:

Telly har sin egen digitale assistent, så man kan betjene tv-systemet ved hjælp af stemme-kommandoer. (Foto: Telly)

”Telly forvandler den største skærm i din bolig til verdens første rigtigt intelligente tv med streaming-oplevelser som populære film, musik og tv. Dertil kommer video-konferencer, et game room, et virtuelt gitness center og den digitale assistent Hey Telly”.

Sidstnævnte skal nok sikre, at brugeren kan betjene Telly tv og tilbehør med stemme-kommandoer. Helt i stil med Apples Siri, Googles Assistent og Amazons Alexa.

Assistentens tilstedeværelse betyder imidlertid også, at tv-skærmen må have både et videokamera og en mikrofon. Netop dém mener flere amerikanske medier, at Telly vil bruge til at aflytte sine brugere.

Ikke nødvendigvis for at afsløre personlige hemmeligheder hos brugeren, men for at høre hvad familien snakker om, deres interesserer, idoler og fjender. Alt sammen for at kunne skræddersy reklamerne endnu bedre.

Telly indeholder både mikrofon og kamera, så man kan bruge tv’et til videomøder. Desværre forbeholder Telly sig ret til at lytte og kigge med, registrere deltager og, hvad der interesserer dem. (Foto: Telly)

Alle disse ting afslører Telly ikke på de forsiden af sin hjemmeside. Dem skal man grave efter længere nede på undersiderne.

Lykkes det, finder man ud af, at man ganske enkelt betaler det gratis tv-apparat med sine data.

Telly skriver nemlig, at man forbeholder sig ret til at ”indsamle informationer om det sete og aflyttede video- og musik-indhold, valgte kanaler og udsendelser og varigheden af, hvor længe man har åbnet for de forskellige tjenester.”

Telly vil samtidig registrere de ting, folk søger efter på internet via tv-skærmen. Det samme gælder antallet af seere foran skærmen, om det kun er ejeren eller også andre personer.

Fra begyndelsen vil Telly medlevere 40 spil. Flere af dem er inter-aktive. (Foto: Telly)

Alt sammen gjort i overens-stemmelse med reglerne om databeskyttelse i USA, hævder Telly. Den vil dog næppe gå i Europa og Danmark med vores skrappe GDPR-lovgivning.

Det amerikanske medie ”The Verge” tilføjer, at de nyheds-historier, som løber hen over den lille skærm, kan være med betalt indhold.

Normalt vil reklamer køre konstant på det lille display, mens de kun optræder mellem udsendelserne på den store 55 tommers skærm….

Kigger man imidlertid ikke en bestemt udsendelse, dukker reklamerne også op her. Det sker i et skift med konkurrencer, hvor man kan score point til gavekort, der kan bruges hos f.eks. Netflix eller Starbucks.

Tilsyneladende er mange amerikanere varme på ideen med at få et gratis tv. I hvert fald siger Telly, at der er venteliste på den første levering af 500.000 tv-apparater, som kommer til sommer….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilke mobiler elsker vi mest?