Byd på en berømt bar

OnePlus vil helt frem i foto

(Foto: OnePlus)

Selvom der går lang tid, inden OnePlus står klar med sin næste topmodel, er rygterne om dens indhold begyndt at florere lystigt i Kinas sociale medier.

De fleste er enige om, at OnePlus vil forsøge at komme helt frem i vognen med sin 12’er model, der enten præsenteres til efteråret eller straks i det nye år.

Tidspunktet for lanceringen vil bl.a. afhænge af, hvornår chipgiganten Qualcomm er parat med tredje generation af sin Snapdragon 8 processor.

Ifølge de kinesiske insidere skal OnePlus allerede være i gang med at prøvekøre den nye Snapdragon 8 Gen 3 super-motor i prototyper af OnePlus 12.

Helt sikkert er i hvert fald, at OnePlus vil satse stærkt på at komme først på markedet med den nye processor, der via den nyeste 3 nm teknologi skal blive markant hurtigere end den nuværende Gen 2.

OnePlus har hele tiden haft problemet, at selskabets telefoner kun var lige ved og næsten til at udkonkurrere rivalernes topmodeller.

Men nu skal det altså være. OnePlus 12 skal ikke kun nævnes på lige fod med en Samsung Galaxy S24 Ultra, en Xiaomi 14 Ultra eller en iPhone 15.  De andre må gerne halte en lille smule bagefter.

Til det formål har OnePlus ikke kun brug for markedets stærkeste processor. Også OnePlus’ kameraer skal have et boost.

En kommende OnePlus 12 bliver helt sikkert en af de første mobiler på markedet med den helt nye Snapdragon 8 Gen 3 super-processor. (Foto: Qualcomm)

Kameraerne i den nuværende OnePlus 11 er glimragende, men mangler lige de sidste fine detaljer for at nå på niveau med de bedste telefoner fra Apple, Huawei, Honor, Xiaomi, Samsung, Google eller OPPO.

Det ses måske tydeligst hos de skrappe franske foto-test-specialister fra DxOMark, hvis ranglister over de bedste smartphones ofte bliver brugt som reference for hele branchen.

Her ligger OnePlus’ telefoner langt nede på listen. Også, når man sammenligner med kamera-mobiler fra OnePlus’ to søsterselskaber OPPO og Vivo.

Efter sigende vil OnePlus derfor rulle de store kanoner frem i model 12. Først og fremmest ved at udstyre telefonen med en telezoom i periskop teknologi.

Det betyder, at hoved-objektivet får flere grupper linser, der kan flyttes i forhold til hinanden. Præcist, som man kender fra “rigtige” spejlrefleks-kameraer.

Periskoper  er dyre at fremstille, og de fylder mere end de telezoom’er, der sidder i langt de fleste smartphones i dag.

Netop den fysiske størrelse er kritisk i mobiltelefon, som ikke må blive for tykkere og tunge. Snarere tværtimod.

Periskop-teler har til gengæld den fordel, at de er bedre til at fange detaljer og zoome ad optisk vej. Uden hjælp af smart software, der kan kompensere for svagheder.

OnePlus får også en model Ace 2V, der placerer sig under One 11 i pris og ydelse. Den får vi dog næppe at se i Europa og Danmark. (Foto: OnePlus)

Ifølge sædvanligvis velinformerede kilder i det kinesiske sociale medie Weibo sigter OnePlus meget målrettet efter at slå Samsungs Galaxy S23 Ultra, der roses vidt og bredt for sine zoom kvaliteter.

Med al den satsning øges til gengæld risikoen for, at OnePlus bliver nødt til at hæve prisen på sin næste topmodel i telefoner.

Den nuværende OnePlus 11 koster fra 6.500 kroner, hvilket er markant billigere end rivalerne fra Samsung og Apple.

Inden vi kommer så langt, ventes OnePlus at præsentere flere nye mobil-modeller i de kommende måneder.

Først og fremmest vil det være en OnePlus Nord 3, der skal lukke hullet i mellemklassen mellem den billige Nord CE3 Lite og topmodellen OnePlus 11.

På de store markeder i Kina og Indien vil OnePlus også lancere en ny Ace model. Det er en skrabet 11’er, der kan sælges til lavere priser.

Ace 2V har bl.a. fået erstattet den dyre Snapdragon processor med en billigere Dimensity 9000 motor fra taiwanesiske MediaTek.

Skærmen skal være en 6,74 AMOLED type på 6,74 tommer. Den skal ikke kun være hurtig med 120 Hz billed-opdatering, men også være meget lysstærk (1.450 nits). Opløsningen skal være 1,5K – altså midt imellem Full HD+ og QuadHD….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Byd på en berømt bar