Fra 290 til 500 eltaxier på et år

Når lyd bliver til en skulptur

(Foto: Bowers & Wilkins)

Hvad der mest af alt ligner et hidtil ukendt væsen fra havets bund eller et levn fra en ”Star Wars” film, er i virkeligheden en højttaler. En meget fornem af slagsen.

Den berømte britiske højttaler-fabrikant Bowers & Wilkins (B&W) designede Nautilus højttaleren for 30 år siden. Dagen fejres med en special-udgave, der er lakeret i en smuk Abalone Pearl finish.

I 1993 havde B&W’s grundlægger John Bowers en vision om at bygge en højttaler, der lød anderledes end alle de firkanterede bokse i træ, som var almindelige dengang.

(Foto: Bowers & Wilkins)

Bowers’ eksperimenter endte med en højttaler, der heller ikke lignede alle andre på markedet.

Med andre ord lykkedes det den engelske Hi-Fi pioneer at skabe et produkt, der forbandt det fornøjelige med sublim lyd med kunst i skikkelse af en på alle måder skulpturel højttaler.

Måske mest imponerende er, at B&W selv med 30 år på bagen kan følge med kvaliteten i moderne high-end højttalere. Smukkere end flertallet er den også.

(Foto: Bowers & Wilkins)

Ret utraditionelt benytter Nautilus et omvendt horn til at skabe sin vellyd i. Dette design er kompliceret og dyrt at bygge, men skal forhindre uønskede reflektioner inde i kabinettet og sikre meget præcis gengivelse af tonerne.

Nautilus kan godt minde om en højttalernes Rolls-Royce. Alt er nemlig håndbygget i de bedste materialer, og det tager en hel uge at samle et eksemplarer. Dertil skal lægges tre ekstra dage til lakering og polering.

Hvis du er interesseret i at pynte din stue med en Bowers & Wilkins Nautilus i Abalone Pearl finish, skal du både have tegnebogen i orden og væbne dig med stor tålmodighed.

Ventetiden på et sæt er et helt år. Prisen ligger så på 70.000 dollars pr. par eller omregnet knap en halv million danske kroner….

Det tager en uge at bygge en Nautilus højttaler i hånden. (Foto: Bowers & Wilkins)

Lakering i og polering af den flotte nye perle-farvede finish tager så tre dage ekstra. (Foto: Bowers & Wilkins)

(Foto: Bowers & Wilkins)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra 290 til 500 eltaxier på et år