Når lyd bliver til en skulptur

Her er fremtidens videomøde

(Foto: Google)

I kender situationen fra masser af science-fiction film, hvor man ser personer omkring et mødebord, som selv ikke er til stede. De medvirkende var kun realistiske virtuelle projektioner.

Her under Corona pandemien, hvor video-møde-software lige pludselig gennemgik en rasende udvikling, så vi noget af det samme.

Nemlig, at man kunne erstatte video-billedet af sig selv med en kunstig figur – en avatar.

(Foto: Google)

Google har puslet med ideen lige siden 2021. Project Starline skulle være et almindeligt video-konference-system, hvor personen, man holdt møde med, var erstattet af en figur i 3D.

Da Google holdt sin årlige I/O konference forleden dag, fik publikum præsenteret den nyeste udgave af Project Starline.

Nu har Starline fået tilført moderne kunstig intelligens (AI), så hele møde-oplevelsen bliver mere naturtro og levende end nogensinde før.

(Foto: Google)

Nu kan man via video-mødet ikke kun tale og se de øvrige personer. Man kan også få systemet til at reagere på håndbevægelser og ansigts-mimik. Man kan sågar få øjenkontakt via systemet.

I praksis bruger Project Starline en foto-realistisk model af de personer og de ting, der bliver præsenteret i videomødet.

Det virtuelle billed sendes som op på en såkaldt “light-of-field” skærm, der kan skabe en unik følelse af dybde og naturlig lydstyrke.

Takket være den kunstige intelligens kræver opsætningen af et studie med Project Starline egentlig kun skærmen og et antal helt almindelige videokameraer.

Starline er lige nu kun en prototype, men den er tydeligvis ikke langt fra at kunne blive et videomøde-system, alle kan købe.

Prøv at studere billeder og video for at få en fornemmelse af, hvordan fremtidens video-møde eller online undervisning kan foregå….

(Foto: Google)

 

 

 

https://mikeshouts.com/first-look-at-google-project-starline-prototype/#more-216384

 

https://blog.google/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når lyd bliver til en skulptur