Grøn lyd på ørerne

Nu lander Android 14

(Foto: Google)

Da Google holdt sin store globale I/O 2023 præsentation forleden dag, brugte selskabet ikke meget tid på at fortælle om nye funktioner og features i det kommende Android 14 styresystem.

Der er dog en masse at lære, så her kommer nogle af højdepunkterne, som du snart kan møde i din Android smartphone:

Den nuværende Android 13 kan allerede arbejde med dynamiske HDR billeder i fotos og video. I Android 14 bliver det med de endnu flottere Ultra HDR.

Det nye format er bagud kompatibelt med JPEG og kan lagre billeder i 10 bit. Den seneste version af Google Photos kan browse, redigere, dele, downloade og back-uppe i Ultra HDR.

Android 14 kommer med en ny sort/hvid skærm. Den hedder “Monochrome.” (Foto: Google)

Google håber, at Ultra HDR bliver standarden i kameraer på smartphones og i andre foto-apps. I første omgang vil systemet dog nok kun findes i high-end telefoner.

Beta 2 udgaven af Android 14 kan nu hentes ned, og den afslører bl.a, at den nye udgave af styresystemet har fået, er, at man selv kan vælge frekvensen for sit Wi-Fi hotspot.

Sådan en tingest forvandler din mobiltelefon til en trådløs router, som andre forbundne enheder kan bruge til at hoppe på internet met.

Forskellige frekvenser har forskellige kvaliteter. Derfor kan det være smart, at man selv kan vælge, hvilken man vil benytte:

Google håber. at Ultra HDR bliver den næste kvalitets-standard for mobiltelefoners skærme og kameraer. (Foto: Google)

 

 

2,4 GHz frekvensbåndet har den bedste kompatibilitet og større udbredelse, men er ikke voldsomt hurtigt.

Det er til gengæld 55 GHz båndet, som på den anden side har et mindre dækningsområdet. Dette frekvensbånd er heller ikke så almindeligt på alle Android telefoner.

Ret interessant viser Android 14 også en tredje Wi-Fi hotspot hastighed – nemlig 6 GHz. Den kan ikke vælges lige nu, men antyder, at Google nok kommer med 6 GHz i fremtidige Pixel-telefoner,6 GHz vil gøre hotspottet endnu hurtigere på bekostning af rækkevidden.

Android 14 Beta 2 kan i øjeblikket downloades til en række smartphones – bl.a. OnePlus 11 5G. En mere færdig og stabil version ventes klar i juni eller juli….

Android 14 får bedre sikkerhed. Man kan f.eks. begrænse app’ers adgang til kun nogle og udvalgte dele af ens indhold. Det kan også være kun dele af en skærm. (Foto: Google)

 

Her kan man se, hvordan man skifter hastighed, når ens Android mobiltelefon skal fungere som Wi-Fi hotspot for andre enheder. (Foto: Google)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn lyd på ørerne