Når musen er let og billig

Så lille er Google i telefoner

Pixel Fold. (Foto: Google)

I Danmark får vi desværre ikke Googles spændende nye Pixel Fold telefon at se. Den sælges i første omgang i andre og større lande.

Vi må nøjes med den ligeledes nye Pixel 7a mellem-klasse mobil og de glimrende Pixel 7 og 7 Pro topklasse-modeller fra sidste efterår.

Netop Pixel Fold kunne ellers give Google et image-mæssigt løft, når det gælder smartphones på det danske marked – og samtidig skaffe Samsung noget konkurrence.

Alle danskere kender Google for sit Android styresystem, for Gmail, Google Maps, YouTube – og allermest for sin søgemaskine. Danskere kigger jo ikke længere efter noget på nettet. Man googler.

Helt anderledes ser det ud med Googles hardware.

OK – en del danskere har købt Googles interaktive højttalere eller Nest produkter til det smarte hjem.

(Infografik: Statista.com)

Til gengæld skal man kigge længe efter at se en Google Pixel telefon ligge på et cafe-bord, en bardisk eller i skanneren i lufthavnens Security.

Det er ellers hér, man hurtigt kan finde ud af, hvilket mobiltelefon mærker der er de mest udbredte blandt danskere.

Den nye Pixel 7a skal nok hjælpe med udbredelsen af Google mobiler her i landet. Der er altså også noget at indhente, når man sammenligner med salget af f.eks. iPhones og Samsung Galaxies.

Danmark er dog langt fra det eneste land, hvor Google er ret lille i smartphones. Selve på Googles hjemmebane i USA kommer Pixel telefonerne ikke over en markedsandel på 4,6 procent.

Størst udbredelse har Googles mobiler åbenbart ”down under.” 5,6 procent af australierne svarer nemlig i en aktuel analyse fra Statista, at de har brugt en Google som deres primære telefon i 2022 og 2023.

Googles helt egne smartphones dukkede i øvrigt først op i 2016. Inden da lod Google andre fabrikanter som f.eks. HTC bygge telefonerne for dem….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når musen er let og billig