Så lille er Google i telefoner

Fra lys til overvågning

(Foto: Signify)

Philips-datterselskabet WiZ er mest kendt for sine lamper og pærer til det smarte hjem, men nu er lys åbenbart ikke nok.

WiZ vil nemlig fremover også bruge sine app-betjente løsning til at passe på brugernes hjem. Ved hjælp af kamera, lys- og bevægelses-detektorer bliver WiZ til en smart indbruds-alarm.

Med Wiz-app’en på ens mobiltelefon kan man få sendt besked om alt uventet aktivitet i hjemmet, så man kan slå alarm lige med det samme.

Teknologien hedder SpaceSense, og den kan forvandle alle kompatible WiZ-produkter til en avanceret bevægelses-sensor.

Selve WiZ kameraet ser lille og diskret ud. Kameraet fungerer også i mørke og indeholder mikrofon, der reagerer på f.eks. knuste ruder eller røgalarmer. (Foto: Signify)

Kombinerer man med WiZ’ nye indendørs kamera, får man et komplet overvågnings-system til hjemmet.

Aktiveres bevægelses- eller lyd-sensorerne, vil kameraet tænde og straks vise billeder på brugerens smartphone af, hvad der foregår i husholdningen, når man ikke selv er hjemme.

Det nye WiZ kamera har integrerede infrarøde stråler, så også aktiviteter bliver vist i selv bulder-mørke. Nattesyn er vel det bedste udtryk.

Kameraet rummer også følsomme mikrofoner. De kan slå alarm, når f.eks. en rude knuses, eller hjemmets brand- og røg-alarmer skulle gå i gang.

Derudover har kameraet 120 graders synsvinkel, billeder i Full HD kvalitet og en skuffe til SD-kort, hvor video-optagelser kan gemmes.

Det nye WiZ kamera kan sende billeder af ens hjem, uanset hvor husets ejer måtte befinde sig. (Foto: Signify)

Som supplement tilbyder WiZ et abonnement, der giver en række ekstra features:

Det er f.eks, at man definereR bevægelses-zoner og/eller private zoner i udvalgte områder af boligen.

Man kan også starte en manuel optagelse, mens WiZ kameraet streamer via husets Wi-Fi netværk. Endelig følger muligheden for at gemme indhold fra WiZ kameraet i skyen i op til 30 dage med i abonnementet.

WiZ har i forvejen smarte lys-systemer, der kan automatiseres i forhold til brugernes daglige vaner. De features bliver nu udvidet med de nye alarm- og overvågnings-funktioner.

Meget smart kan man lade WiZ simulere, at der er nogen hjemme, selvom huset er tomt:

Wiz kameraet kan f.eks. også anbringes på en væg. (Foto: Signify)

Lyset tænder og slukker automatisk i en rækkefølge, som brugeren selv fastlægger – og som virker mest ”ægte”. F.eks. soveværelse efter stue, køkken før stue osv.

Man kan også selv vælge, hvordan lyset skal reagere, hvis der registreres uønskede bevægelser i boligen – ud over den afsendte alarm til bolig-ejeren.

Det kan f.eks være, at alle lamper skrues fuldt op, at de blinker vildt eller skifter farve hele tiden. Alt sammen for at skræmme indbrudstyven og advare naboerne om, at der er noget galt.

Signify vil sælge et WiZ startsæt til hjemme-overvågning, der indeholder kamera og et antal smarte pærer. Det kommer til salg fra den 15. juni og koster 1.200 kroner.

Man kan selvfølgelig også købe kameraet alene, når man f.eks. allerede har Wiz-pærer i huset. Så er prisen 670 kroner fra anden halvdel af maj….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så lille er Google i telefoner