Huawei vil gøre comeback

Test: To gode til under 2.500 kroner

Redmi Note 12 5G. (Foto: Xiaomi)

Det er ikke mange år siden, hvor man skulle betale mindst 4.000 kroner eller ofte endnu mere, hvis man ville have en rigtig fin smartphone med et habilt kamera, god hastighed – og selvfølgelig 5G.

I dag findes flere 5G mobil under 2.000 kroner. Det hurtige mobilnet er så også deres vigtigste argument. Resten af telefonen kan sjældent følge med.

Prisklassen omkring 2.500 kroner virker som et oplagt jagt-terræn for en ny mobiltelefon, der skal kunne det meste – uden at investeringen gør det store indhug i budgettet.

To nye kandidater i denne kategori er OnePlus Nord CE3 Lite 5G og Xiaomi Redmi 12 Note, og dem har vi derfor udvalgt til denne test hos Leifshows.

Telefonerne koster næsten det samme. De ligner også hinanden i det ydre, men kommer man tættere på, er der alligevel en del forskelle.

OnePlus Nord CE3 Lite 5G. (Foto: OnePlus)

Omgængelighed – uafgjort

Nord CE3 Lite 5G er den nyeste opdatering af OnePlus’ billigste smartphone i repertoiret.

Her i tredje generation har den fået tilført flere kræfter og først og fremmest et kamera, som vi aldrig har set magen i denne prisklasse.

108 megapixel objektiver var tidligere forbehold telefoner til den dobbelte pris.

I det ydre design er OnePlus lidt kantet. I hvert fald, når man sammenligner med duellanten – Xiaomis nye Redmi Note 12.

Medmindre man er udstyret med en lille forpote, ligger den nye Nord CE3 Lite 5G rigtig godt i hånden.

Det kan lyde banalt og ikke spor tech-fikseret. Ganske rigtigt. Omvendt: Jo flere timer, man går med sin mobil på sig – desto vigtigere finder man ud af, hvor vigtigt det er.


OnePlus lidt foran i tempo
Det tætte oplagt mellem to fortsætter i motoren.

I hvert fald, når man vælger Redmi Note 12 i 5G udgaven. Den fås også i 4G til en lavere pris, men det kan altså ikke betale sig. Vælg 5G, for så virker telefonen følbart hurtigere overordnet set.

OnePlus har valgt Qualcomms Snapdragon 695, der var den mest populære mellemklasse-processor i Android-verdene sidste år. Ofte i dyrere telefoner end Nord CE3 lite.

På papiret har Xiaomi Redmi en nyere processor ombord. Den hedder Snapdragon 4 Gen 1. I praksis var OnePlus motoren dog en smule hurtigere.

Det mærker man ikke kun i den højere taktfrekvens, men også når man belaster telefonerne med tunge videospil.

Xiaomi taber også points, fordi Redmi Note 12 5G kun leveres med Android 12, mens OnePlus sender sin mobil afsted med det nyere Android 14.

Hurtige opladere følger med begge telefoner. Flot for denne prisklasse. (Foto: Kim Bjørnskov)

Når Google om lidt præsenterer Android 14, er det lidt tyndt at sende en mobil afsted med et snart to år gammelt styresystem.

Ud over færre features kan det også betyde noget i forhold til de opgraderinger af Android, som Xiaomi garanterer. Her vil Redmi Note 12 ikke holde lige så længe som Nord CE3 Lite.

Så hjælper det ikke, at Xiaomi har lagt sin glimrende MIUI brugerflade oven på Android. Den er lidt anderledes end OnePlus’ tilsvarende Oxygen 13. Begge fungerer dog fint efter lidt tilvænning.

Skærmen – her vinder Xiaomi
Skærmene på de to smartphones er begge på store 6,67 tommer. Begge kan vise billeder i Full HD+ kvalitet.

Displayene er også lige hurtige med en billed-opdatering på 120 gange i sekundet – Hz. Vigtigt i forbindelse med dynamiske spil.

Begge skærme viser video nærmest rykfri. Fint for prisklassen. Skift mellem apps og indhold foregår også uden forsinkelse. Forskellene kan man dog mærke i farvegengivelse og kontrast:

Xiaomi har nemlig flottet sig ved at give sin billige smartphone et rigtigt AMOLED display, mens OnePlus sparer udgifter ved at bruge en LCD-variant.

Resultatet ses, fordi Redmi giver et skarpere billede med dybere farver og en bedre sort. Kontrasten er samtidig højere.

Selvom Xiaomi Redmi Note 12 har tre kameraer på ryggen mod OnePlus’ to, vinder sidstnævnte kapløbet. OnePlus har nemlig som den eneste telefon i budget-klassen et objektiv med 108 megapixel opløsning. (Foto: Kim Bjørnskov)

Opladning – OnePlus forrest

Det er bemærkelsesværdigt, at selv billige Android mobiler i dag har hurtig opladning af deres batterier. Meget hurtigere end selv de dyreste iPhones og Samsung Galaxy modeller.

I denne prisklasse under 2.500 kroner er det den rene luksus, at OnePlus Nord CE3 Lite kan lade op med 67 watt. Det er ikke spor Lite. I praksis betyder det, at man kan fylde mobilen op fra 0 til 100 procent på ca. 40 minutter.

Redmi Note 12 5G rummer et batteri, man kan lade op med 33 watt. Fuld last tager således 67 minutter.

Det er tider, man normalt ser hos dyrere mobiler. Og bemærk i den forbindelse en vigtig detalje:

Med begge telefoner følger ladeblokke og kabler, som kan levere den ekstra strøm. Hos Apple og Samsung får man slet ingen oplader med prisen.

Kameraer – igen OnePlus bedst
Lad det være sagt med det samme. Begge mobiler har glimrende kameraer til prisen. Xiaomi hele tre på ryggen mod OnePlus’ to. Alligevel er OnePlus’ meget bedre af én grund.

Hvor hoved-objektivet på Xiaomi Redmi er på ganske normale 48 megapixel, har OnePlus gjort Nord CE3 Lite til den eneste mobil under de dyre klasser, der har en 108 megapixel billed-sensor ombord.

Forskellen mærker man tydeligst, når man tager de samme fotos under dårlige lysforhold. Xiaomi Redmi bryder sig heller ikke meget om foto-motiver, der indeholder både lys og mørke.

Fordelen ved OnePlus er i øvrigt ikke kun, at hovedkameraet har over dobbelt så høj opløsning som Xiaomis. Det ser også ud til, at Nord CE3 Lite har en mere avanceret foto-software.

OnePlus benytter således «data binning.» Det er en teknologi, der kan kompensere for mindre observations-fejl.

Denne lille detalje med en lille klap i det medfølgende beskyttelses-cover til Redmi Note 12 kan gøre en stor forskel. Klappen kan nemlig forhindre, at der kommer snavs ind i det vitale USB-C stik, der bruges både til opladning og overførsel af data. (Foto: Kim Bjørnskov)

Den bruger man f.eks, når man vil zoome uden tab i billedet, selvom man ikke har en rigtig optisk zoom-linse til rådighed. I Nord CE3 Lite får man en 3x zoom uden forringelser. Meget flot i denne prisklasse.

Dertil kommer, at OnePlus leverer flottere makro nærbilleder og en bedre ”bokeh” effekt, hvor motivet står skarpt, mens baggrunden fades ud.

Og så alt det andet
Xiaomi Redmi Note 12 5G har en virkelig god detalje i sit medfølgende ekstra-cover, som vi ikke har set før.

Til USB-C stikket i bunden af coveret har Xiaomi lavet et lille låg, som forhindrer, at der kommer snavs ind til konnektorerne.

Hvis man går meget rundt med sin mobil i lommen eller en taske, vil man hurtigt sætte pris på denne gimmick. Snavs i stikket kan f.eks. forhindre opladning af telefonen.

OnePlus regner til gengæld med, at publikummet til Nord CE3 Lite godt kan lide at skrue lyden op på deres smartphone.

Nord CE3 har derfor en særlig «over-boost» feature, hvor man kan øge lydniveauet til 200 procent af det normale. Deroppe lyder det blot ikke godt. Nærmest som et par højttalere eller en forstærker, der bliver overstyret.

Endelig har begge telefoner finger-aftryks-skanner i siden og et 3,5 mm jack-stil til hovedtelefoner.

Det er helt forsvundet på dyrere smartphones, hvor fabrikanterne forventer, at alle har trådløse ”buds” eller ”bøffer”.

Især gamere foretrækker dog at bruge kabel. Mestendels fordi overførslen af data kan gå hurtigere via kobber end gennem luften….

(Testen er skrevet af Kim Bjørnskov i samarbejde med Leif Bomberg)

De følgende karakterbøger går fra 0 til 10 points. De tager et stort hensyn til mobilernes pris og kan derfor ikke sammenlignes med f.eks. dyrere smartphones’ præstationer.

OnePlus Nord CE3 Lite 5G. Pris 2.495 kroner.

  1. Hastighed og råstyrke – 8
  2. Kameraer – 10
  3. Skærm-kvalitet – 7
  4. Batteri og opladning – 9
  5. Handling – 7
  6. Udstyr – 7
  7. Kvalitets-indtryk – 8
  8. Pris/kvalitet – 8
  9. Total – 8,0 points

Xiaomi Redmi Note 12 5G. Pris  2.299 kroner

  1. Hastighed og råstyrke – 7
  2. Kameraer – 6
  3. Skærm-kvalitet – 9
  4. Batteri og opladning – 8
  5. Handling -7
  6. Udstyr – 8
  7. Kvalitets-indtryk – 7
  8. Pris/kvalitet – 8
  9. Total – 7,5 points

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei vil gøre comeback