Spotify fjerner masser af robot-sange

Huawei vil gøre comeback

(Foto: Huawei)

Den kinesiske telegigant Huawei gør klar til at gen-erobre.

Efter flere års nedtur med udelukkelse fra 5G og teleselskaber inklusive de danske vil Huawei nu forsøge et comeback inden for underholdnings-elektronik.

I går præsenterede Huawei en hel stribe nye produkter ved et event i München. De omfattede både nyheder i smartphones og smartwatches i de højere klasser.

Smartphones får vi dog ikke at se i Danmark og de øvrige nordiske lande sådan lige med det samme. Huawei skal først have mindst to vigtige ting på plads, inden det sker:

Den ene er, at Huawei telefonerne kan køre med 5G. Uden dét kan man ikke sælge dyre smartphones i de nordiske lande.

Det nye Watch 4 ur fra Huawei sætter ekstra fokus på bærerens sundhed og helbred. (Foto: Huawei)

Den anden er at få apps på plads til Huaweis eget Harmony styresystem, der kan arbejde med f.eks. MobilePay og MitID. Uden dem bliver det meget svært at overleve i Danmark.

Til gengæld fortæller Huawei, at man sælger pænt med mobiltelefoner i en række andre europæiske lande, hvor 5G endnu ikke er så udbredt.

Det er primært dem, som Huawei henvender sig til med lanceringen af sine tre nye P60 og P60 Pro modeller og den foldbare Mate X3 telefon.

Danskere må så i første omgang nøjes med det nye Huawei Watch 4 ur og de spændende Huawei MateBook X Pro og 16s laptops.

Senere vil Huawei også prøve at gen-erobre danskernes hjerter med flere produkter som f.eks. nye trådløse øretelefoner osv.

Hvis man har brug for en pænt stor laptop, der ikke vejer et halvt ton, kan Huaweis MateBook 16s være interessant. (Foto: Huawei)

Når jeg skriver ”gen-erobrer”, er det, fordi Huawei faktisk var et stort mærke i mobiltelefoner på det danske marked for nogle år siden.

I en kort periode konkurrerede Huawei sågar næse ved næse med Samsung om at være det næststørste mærke i Danmark. Kun Apple var større.

To af de nyheder, vi får at se i danske butikker, er Huawei Watch 4 og Watch 4 Pro urene. De skal koste mellem 449 og 699 euro. Det svarer til 3.400 og 5.300 danske kroner.

I sammenligning med tidligere Huawei ure skal de nye få et stærkere sundheds-fokus. Faktisk skal man kunne få en omfattende helbreds-status ved et enkelt tryk på en knap.

Til Danmark kommer også to nye laptops, der kombinerer et elegant udseende med den nyeste Intel teknologi indenbords.

Huawei P60 Pro er netop blevet kåret til verdens bedste kamera-mobil. Desværre ikke til glæde for danske fotografer. (Foto: Huawei)

Huawei MateBook X Pro er superslank og let, mens MateBook 16s har en stor 16 tommers skærm med 2,5K billedkvalitet.

Begge Huawei laptops kommer med Intels seneste nye 13. generation Core processorer. Priserne  ligger her fra 2.199 euro for MateBook X Pro med 16 GB RAM og 1 TB lager, mens man skal betale fra 1.799 euro for den støre MateBook 16s i samme konfiguration.

Til gengæld må danskerne undvære Huaweis nye supermobil P60 og den frække Mate X3 folde-telefon, der godt kunne blive en rival til først og fremmest Samsungs Galaxy Z modeller.

Huaweis P-familie telefoner satser traditionelt meget på kameraerne. Det er også tilfældet med de nye P60 og P60 Pro.

Sidstnævnte blev for nylig kåret som verdens bedste kamera-mobil af de skrappe fotografer hos franske DxOMark. Her opnåede Huawei P60 Pro 156 points, hvilket er det højeste nogensinde.

Huawei Magte X3 er en direkte konkurrent til Samsungs Galazy Z Fold, men vi får den ikke at se foreløbigt i Danmark. (Foto: Huawei)

Franskmændene fremhævede bl.a, at P60 Pro er den første mobil, som har flere linse-grupper i tele-objektivet plus en automatisk blænde på mellem F/1.4 og F/4.0.

Problemet for Huawei telefonerne er dog – som nævnt tidligere – at de på grund af USA’s sanktions-regler ikke må sælges med 5G ombord – kun 4G.

Til sidst skal lige nævnes, at Huawei under krisen har opretholdt 20 udviklings-centre i Europa, hvoraf det ene ligger i Sverige.

Desuden er Huawei en af de flittigste ansøgere om nye patenter ved Den Europæiske Patentmyndighed (EPO)-

I 2022 var det i alt 4.505 patent-ansøgninger, hvilket svarer til en stigning på 27 procent i forhold til året inden….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spotify fjerner masser af robot-sange