Så meget tjener Apple på iPhones

Stor lyd fra Sony

(Foto: Sony)

Hver gang, Sony lancerer en ny ”rabalder” højttaler, indeholder den nye og ofte sjove nye features.

Ikke fordi de forbedrer den ædle Hi-Fi oplevelse. Det er Sonys X-serie højttalere ikke bygget til. Til gengæld lever boksene op til første halvdel af den danske betegnelse for denne type produkter. De kan spille højt.

Det nyeste X-udspil fra Sony er også et af de største. Den nye Sony SRS-XV800 er en velvoksen party-højttaler med lysshow og karaoke egenskaber, som kan mere end sine rivaler.

Sony vil også gerne sælge sin nye SRS-XB800 til mere diskrete opgaver som f.eks. tv-højttaler. (Foto: Sony)

Som noget nyt er SRS-XV800 nemlig også forsynet med en optisk indgang, som gør det muligt at koble højttaleren direkte til et tv-apparat. ”TV Sound Booster” hedder den.

Naturligvis ville Sonys egne Bravia tv være det mest oplagte, men man kan uden problemer forbinde moderne fjernsyns fra andre mærker, så billederne kan råbe meget højere end normalt.

Sony nyheden opretholder den gamle japanske tradition med karaoke og syng-med. Højttaleren har indgange til både mikrofon og guitar eller keyboard. (Foto: Sony)

SRS-XV800 koster 6.000 kroner. Til den pris kan man forvente lidt ekstra. Det lever Sony også op til med hele syv højttaler-enheder i boksen.

Blandt dem er hele fem diskanter, hvoraf de to sidder bagi. På den måde vil Sony udvide lydspredningen, så flere kan lytte med, når højttaleren placeres midt i selskabet eller f.eks. i haven.

De to øvrige enheder kalder Sony for ”X-Balanced Speaker Unit”. De er rektangulære og skal både kunne spille bedre dybbas og være i stand til at adskille de dybe og mellemtonerne godt fra hinanden.

Det er godt med hjul under højttaleren, når den vejer 18,5 kilo. (Foto: Sony)

I det ydre design kan SRS-XV800 godt minde om en obelisk, og den kan spille både på højkant og liggende.

Sonys indbyggede elektronik sørger automatisk for at fordele lyden til de mange diskant-enheder, så de hele tiden leverer et godt stereo-perspektiv.

Bas-refleks-porten er placeret i bunden af boksen, hvor der også sidder hjul. Med sine 18,5 kilo er SRS-XV800 ikke ligefrem en letvægter.

SRS-XV800 har indgange for guitar og mikrofon, så brugerne også kan deltage aktivt i underholdningen. Scene-show kan så suppleres via højttalerens integrererede LED-lamper.

Der er Party Connect app, så flere eller mange trådløse Sony bokse kan kobles sammen. Samtidig kan man bruge Bluetooth til at parre to højttalere for at opnå bedre stereo-gengivelse.

Sin størrelse taget i betragtning er det ret imponerende, at Sony-nyheden kan spille op til 25 timer på en batteri-opladning. En hurtig opladning på 10 minutter giver tre timers ekstra musik.

Endelig er Sony nyheden vandtæt efter IPX4, når den står op – og kun IPX2, når den ligger ned. Det betyder, at højttaleren godt kan tåle lidt regn eller splat fra svømmepølen, når de bruges opret. Ikke i liggende stilling.

Sony SRS-XV800 lander i danske butikker senere i maj. Prisen ligger som nævnt på 6.000 kroner….

En party-højttaler skal naturligvis have indbygget lysshow. (Foto: Sony)

Betjeningen foregår enten via en app på mobiltelefonen eller touch-paneler i toppen af højttaleren. (Foto: Sony)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så meget tjener Apple på iPhones