Når laptop får vinger på

Unity fyrer i fremgang

(Foto: Unity)

Det hele begyndte i 2004 i en kælder på Nørrebro i København, hvor danskeren Nicholas Francis, tyskeren Joachim Ante og islændingen David Helgason fandt på at lave en software-platform, der gjorde det nemmere og hurtigere at skrive nye computerspil.

Sådan en fælles software-motor, der gik på tværs af hardware platforme, havde ingen lavet før. Derfor blev danske Unity til en verdenssucces med omsætning i milliard kroners klassen,.

Unitys globale hovedsæde er siden flyttet til San Francisco i USA, men selskabet opretholder fortsat et udviklings-center i København.

Unity blev børsnoteret i USA i september 2020, og det er her, at bølgerne i øjeblikket går højest omkring det engang danske stjerneskud i den globale spilverden.

Unitys spilmotor ligger i en stor del af de mest populære computerspil i dag – til alle platforme fra pc og mobiltelefoner til Apple Mac og spilkonsoller. (Foto: Rodnae Productions / Pexels)

I går aftes meddelte Unity nemlig, at man vil gennemføre en tredje fyringsrunde blandt sine ansatte.

Det sker mærkelig nok på et tidspunkt, hvor Unity går bedre end nogensinde. I fjerde kvartal af 2022 slog Unity nemlig alle rekorder, så man omsatte for 451 millioner dollars eller ca.   kroner.

Det var en fremgang på 43 procent i forhold til samme periode året før og det første kvartal med overskud, siden Unity blev børsnoteret.

Personale-nedskæringerne går denne gang ud over 600 ansatte. Det lyder måske ikke af så meget, med de fyrede svarer til otte procent af Unitys globale arbejds-styrke.

(Illustration: Unity / Wikimedia)

I juni sidste år sagde Unity farvel til i første omgang 225 medarbejdere. I begyndelsen af i år kom så nok en runde med 284 ansatte.

Inden da havde Unity over 8.000 folk på lønningslisten. De er nu skåret ned til omkring 7.000. Desuden vil Unity lukke et antal kontorer verden over. Om det også går ud over Danmark, er ikke oplyst på nuværende tidspunkt.

I et interview  med den store amerikanske avis “The Wall Street Journal” forklarer Unitys topchef John Riccitiello, at selskabets organisation var blevet for stor og in-effektiv. Der var for mange ledelseslag.

Nu ville Unity i stedet skære staben til, så den var gearet til en fremtid med højere vækst. I den forbindelse vil Unity bl.a. gå over til en hybrid model, hvor ansatte skal arbejde fra firma-kontoret i mindst tre dage om ugen.

Med jævne mellemrum samler Unity tusinder af udviklere og brugere på store globale konferencer. For nogle år siden foregik den i Bella Center i København. (Foto: Unity)

Unity er langt fra den eneste store tech-virksomhed, der har været igennem store fyringsrunder i det seneste år.

Som regel fordi selskaberne ansatte en masse nye folk under Corona pandemien, hvor salget voksede og voksede. Efter pandemien dykkede omsætningen, og virksomhederne sad tilbage med alt for mange ansatte, som der ikke var arbejde til.

Blandt de mest kendte tech-giganter, der har skåret kraftigt ned i staben, er Meta med bl.a. Facebook og Instagram, Google, Microsoft, Amazon og Salesforce.

For nylig blev Unity i øvrigt kåret som en af verdens mest innovative virksomheder i 2023. Det skete hos det amerikanske fagmedie ”Fast Company”, hvor Unity kom med på en topliste, der tæller navne som f.eks. Disney, Tiffany & Co eller OpenAI – sidstnævnte skaberen af ChatGPT….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når laptop får vinger på