Samsung forbyder ChatGPT

Strøm fra solen direkte til din elbil

(Foto: dcbel)

På det seneste er der vist flere prototyper af elbiler, der har solceller på taget.

De er dog ikke stærke nok til, at de kan oplade elbilens batterier, men må nøjes med at supplere lidt ekstra strøm til at holde bilens elektriske features kørende som f.eks. Air Condition, musik-anlæg eller ekstra skærme i kabinen.

Naturligvis kan solens livgivende stråler bruges indirekte til at fylde elbiler op.

Hvis solcellerne f.eks. sidder på taget af en ladestation eller på huset derhjemme, skal strømmen imidlertid igennem en besværlig og effektivitets-tabende konverterings-proces fra jævnstrøm til vekselstrøm og tilbage (DC-AC-DC).

Enteligent har udviklet markedets første oplade-system, hvor strømmen fra solceller ikke skal konverteres flere gange undervejs til en elbils batterier. (Foto: Vivint Solar / Unsplash)

Nu har en lille opfinder-virksomhed i Californien skabt en løsning, der kan revolutionere måden, vi lader elbiler op nutildags.

Enteligent har nemlig introduceret verdens første DC-til-DC oplader, som drives med solenergi.

Nyheden skal kunne levere op til 25 kilowatt (kW), hvilket giver en tre gange hurtigere opladning end med selv de mest effektive AC-systemer på markedet i dag.

Enteligents opfindelse er samtidig bi-direktionel. Det betyder, at systemet kan bruges som back-up, hvis strømmen f.eks. skulle svigte i hjemmet eller sommerhuset.

Hvis Enteligents nye løsning er så effektiv, som den lyder, kan den blive et stort fremskridt for mange. I disse år, hvor salget af elbiler eksploderer, lægges nemlig et enormt ekstra-pres på elnettet.

Nogle tror sågar, at de mange elbiler kan få vores elnet til at bryde ned, hvis alle biler bliver ladet op på samme tid.

Skulle det utænkelige ske, kan Enteligents systemer bidrage med lidt ekstra strøm til elnettets ved at sende sol-baseret strøm tilbage ud i den landsdækkende infrastruktur. Lidt på samme måde, som privat-ejede vindmøller kan gøre.

Enteligents smarte nye oplader kommer på markedet i USA til efteråret. Priserne er endnu ikke offentliggjort….

Enteligent vil levere sin solcelle-drevne elbil oplader både til montering i en væg eller som selv-stående. (Foto: Enteligent)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung forbyder ChatGPT