NemID forlænges til november

Ny dansk it-gigant er født

(Foto: Aeven)

Meget omtalte Netcompany, der står bag en stribe af it-systemer i den offentlige sektor, får nu en skrap konkurrent af samme kaliber.

I dag blev Aeven nemlig en realitet, efter at de sidste underskrifter blev sat.

Dermed har Novo Nordisk solgt infrastruktur-afdelingen af sit it-datterselskab NNIT. Over 1,400 ansatte vil skifte arbejdsgiver.

Hvis det står til det nye Aevens topchef Henrik Bodskov skal der rekrutteres mange flere folk i den kommende tid. Bodskov har en fortid som direktør hos IBM.

Aeven har tårnhøje ambitioner om at blive en storspiller i dansk it:

Aevens administrerende direktør er Henrik Bodskov. Han kommer efter en karriere som topchef hos IBM. (Foto: Aeven)

De vigtigste elementer bliver udvikling af samfunds-kritisk it-infrastruktur til den offentlige sektor. Præcis dér, hvor børsnoterede Netcompany hersker i øjeblikket.

Desuden skal Aeven levere cloud-løsninger, cyber-sikkerhed og SAP konsulent tjenester til både offentlige og private kunder.

Overordnet kalder Aeven sin forretning for ”Adaptive Digital Infrastructure.” Det er der mange penge i selv i et lille land som Danmark. Aeven regner derfor med at hente en omsætning på 1,5 milliarder kroner om året.

Bag Aeven står den europæiske kapitalfond Agilitas Private Equity LLP med hovedsæde i London. Fonden har købt NNIT’s infrastruktur-enheder og dele af Novo Nordisks cloud-forretning.

Fra begyndelsen får Aeven nogle af Danmarks største private og offentlige aktører på kundelisten. Alle, der havde kontrakt med de nu frasolgte NNIT enheder, har sagt ja til at fortsætte i det nye regi….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NemID forlænges til november