Kameraet er en mobil

Snak sammen, når I cykler

(Foto: Alecks)

Motorcykel-fans vil vide, at man kan købe dyre integrerede hjelme, der har et trådløst intercom indbyggede. På den måde kan fører og passageren bagved tale sammen, mens motorcyklen luftes på gader og veje.

Aleck gør nu det samme for almindelige cykler med  sit nye Punks system, der kan monteres på stort set alle hjelme. Både de lette til cykler og de mere tunge og tætte til motorcykler og knallerter.

Alecks Punks består af små elektroniske moduler, der klipses på hjelmenes hagerem lige foran brugernes øre.

Hvert modul indeholder en mikrofon og en højttaler, så de fungerer lidt som headsæt. Dem, man bruger på kontoret, når man taler meget i telefon.

(Foto: Alecks)

 

Via Bluetooth kan to eller flere Punks enheder kommunikere trådløst med hinanden. Kontakten foregår via en app på brugernes smartphone, så de skal altså huske at have mobilen med på cykelturen.

Til gengæld fungerer Punks ikke kun mellem to cykelryttere eller for den sags skyld mellem en forælder og et barn på samme cykel.

Systemet kan også bruges i hele grupper. Det vil sige, at en mindre flok cyklister, der er på tur sammen, kan snakke løs, som om de sad over for hinanden.

I dette tilfælde nøjes Punks ikke kun med Bluetooth, som har begrænset rækkevidde. Punks bruger også det lokale mobilnet til kommunikationen.

Til formålet har Punks en særlig Party feature i sin app. Den kan så suppleres med en Push-to-Talk function, der gør tingene noget mere støjfrit og personligt.

Punks betjenes enten via små fysiske knapper på den enhed, man har siddende på sin hagerem – eller man klikker sig frem på sin smartphone.

På den måde kan Punks også bruges til at lytte til streamet musik, podcasts eller håndfri telefon-samtaler. Præcist som man kender det fra trådløse Bluetooth øretelefoner.

Vindstøj skal ikke være noget problem:

For det første har Aleck placeret Punks hoved.mikrofonen i skum, så den er beskyttet fra direkte blæst.

For det andet indeholder Punks enheden en mikrofon nummer to. Den overvåger og måler fartvind eller trafikstøj, som den filtrerer fra ved hjælp af sin tilhørende støjreduktion.

(Foto: Alecks)

For det tredje er Punks kommunikations-modul designet, så det forhindrer vindstøj i at nå hen til brugerens øregang, når enheden er placeret på hageremmen.

Alt i alt betyder det også, at cykelrytteren kan høre alt – eller i hvert fald det meste – af, hvad der foregår omkring ham/hende. Det kan f.eks. være bilers dytten. Punks sidder nemlig ikke inde i øret, men lige foran øregangen.

Hvert Punks modul vejer 16 gram. Det er dobbelt så meget som almindelige øretelefoner, men Punks indeholder altså også mere og skal være beskyttet bedre mod vind og regn dér, hvor det normalt er anbragt.

Ifølge Alecks skal Punkts kunne køre i syv timer på en batteri-opladning, der tager en time. Elektronikken ligger vandtæt i en IP65 godkendt æske.

Alecks forsøger i øjeblikket med succes at hente finansiering af en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Her kan man forudbestille et sæt Punks til en særpris på 89 dollars eller ca. 600 kroner. Den senere butikspris bliver 149 dollars….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kameraet er en mobil