Samsungs nye tv lander i DK

Acer gør laptops grønnere

(Foto: Acer)

Kapløbet om at være mest grøn har været i gang i et stykke tid på specielt laptops. Desuden har den miljø-rigtige trend også så småt smittet over på mobiltelefoner.

Nu kommer også video-projektorer for første gang med på den grønne bølge, efter at Acer har præsenteret sin nye Vero til at blæse billeder stort op på lærred eller væg.

Samtidig har Acer lanceret sin nye Aspire Vero 15 laptop, der er meget mere grøn end andre bærbare pe’er på markedet. De er vel kun lysegrønne i sammenligning med Acer.

Acer laptoppen med 15,6 tommers skærm i Full HD kvalitet går ikke på kompromis med kræfterne, bare fordi den skal fremstå mere miljørigtig.

Acers nye grønne Aspire Vero 15 kommer med et webcam af usædvanlig høj kvalitet. Det kan optage video i QHD kvalitet eller 1.400 punkters opløsning. Fint til f.eks. videomøder. (Foto: Acer)

Indendørs sidder nemlig den nyeste Intel Core i7 processor af 13. generation, op til 16 GB RAM og op til 1 TB lager. Det burde vel alt rigeligt for de fleste.

På den grønne gren er bl.a, at Aspire Vero 15 har et chassis, hvor 40 procent kommer fra genbrugt plastik. Sidste år var det 30 procent.

Selve fremstillingen af laptoppens chassis belaster luften med 30 procent mindre CO2, og Acer bruger ingen maling eller lak for at få det til at se pænere ud.

Desuden har Acer indført standard skruer i sin Vero laptop, som både gør den nemmere at reparere og senere genbruge. Alle pc’er har jo et begrænset liv.

(Foto: Acer)

Acer Aspire Vero 15 skal dukke op i juni, hvor laptoppen skal koste fra 700 dollars eller ca. 5.000 kroner. En officiel dansk pris følger først senere

Mere opsigtsvækkende end laptops med små-grønne egenskaber er, at trenden nu også er smittet videre til video-projektorer.

Dem findes der et utroligt stor udvalg af på markedet, og Acer er bestemt ikke blandt de kendte navne i projektorer.

På den anden side kan det sagtens komme nu, hvor Acer præsenterer den første grønne ”billed-blæser” med ægte miljø-rigtige egenskaber. De kan være et godt argument, når især den offentlige sektor i Danmark køber nye projektorer.

Den nye Aspire Vero kommer i disse to ganske pæne og diskrete farver. (Foto: Acer)

Den lettere grønne laser-projektor hedder Vero PL3510ATV og glimrer bl.a. med 48 procent lavere strømforbrug end andre projektorer i samme klasse. Den besparelse har Acer bl.a opnået ved at bruge såkaldt ”Super Laser phosphor Illumination.”

Gavnligt for strømforbruget er også, at den nye Acer projektor tænder og slukker på ét sekund. Den skal ikke først varme op.

Ligesom med Vero laptoppen har Acer anvendt masser af genbrugs-plastik i projektorens chassis. Her er det helt oppe på 50 procent.

Alle disse grønne tiltag ser ikke ud til at være gået ud over yde-evnen. Acer projektoren kan således sende billeder op i stort format med Full HD kvalitet og i 4.800 lumens lysstyrke.

(Foto: Acer)

Det betyder i praksis, at man ikke behøver at dæmpe belysningen I lokalet for at se klare videobilleder eller præsentationer.

Dertil kommer, at den grønne projektor har automatisk korrektion i alle fire hjørner, der tilpasser billedet til den overflade, det skal sendes op på.

Acer Vero PL3510ATV kører med Android TV via en medfølgende dongle. Den giver adgang til et stort udvalg af indhold.

Den nye Acer projektor lander i Danmark til september. En officiel dansk pris er endnu ikke offentliggjort, men ude i Euro skal den koste 1.399 euro eller ca. 10.500 kroner.

Til sidst skal nævnes, at projektoren uden problemer kan køre i 24 timer. Den er vand- og støvtæt efter IPX 5 specifikationerne og har indbygget forstærkere og højttalere på 10 watt.

(Foto: Acer)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsungs nye tv lander i DK