Google er under hårdt pres

OnePlus får eget køleskab

(Foto: OnePlus)

Når man lader sin smartphone arbejde hårdt i timevis – f.eks. med videospil – kan den hurtigt løbe varm.

Helt bogstaveligt, for man kan mærke den stigende temperatur tydeligt, når man holder sin mobil i hånden.

Smartphone fabrikanter forsøger at løse varme-problemet på flere måder:

De fleste nøjes med at lægge nogle køleplader ind over processor og andre chips. Det fylder ikke så meget og koster kun lidt i ekstra omkostninger.

(Foto: OnePlus)

Andre – og især de fabrikanter, der har ambitioner i gamer-telefoner – indbygger ”vaper rooms” – damp-kamre, der kan optage noget af varmen.

Kamrene kan så suppleres med vand-køling, hvor en væske drøner rundt i små rør i mobiltelefonen. Lidt på samme måde, som vi kender det fra bilmotorer.

OnePlus er et af de mærker, som har vist en mobil med væskekøling. Det var en særlig Concept udgave af OnePlus 11, hvor væske-kølingen blev yderligere fremhævet med et lysshow på bagsiden af telefonen.

Som navnet Concept antyder, vil denne særlige version af OnePlus 11 næppe nogensinde kommer til salg.

(Foto: OnePlus)

 

 

OnePlus bruger den kun til at vise muligheder i ny teknologi, der måske vil lande i fremtidige mobiler om et år eller to.

Til gengæld er OnePlus nu begyndt at sælge et mini-køleskab til smartphones på det kinesiske marked.

OnePlus 45W Liquid Cooler er en to-delt tilføjelse til smartphones. Den består af en lille klip-on køler, som man sætter bag på sin mobil. Plus selve køle-enheden, som man stiller ved siden af – og er forbundet via kabel til klip-on modulet.

OnePlus nyheden benytter et væske-køle-system og styres af en 40 gange 40 millimeter stor TEC chip, der skal kunne flytte varmen effektivt bort fra mobiltelefonens hårdt-arbejde elektronik.

(Foto: OnePlus)

Klip-on enheden er ikke just elegant at have siddende på ryggen af sin smartphone. Omvendt kommer den uden indbygget blæser.

På den måde slipper man for at få sendt varm luft hen over sine fingre og hånd. Desuden lægger køle-enheden kun 78 gram oveni vægten på selve telefonen.

Måske allerbedst vil mange mene: OnePlus’ nye kølesystem støjer ikke meget. Kun selve hoved-enheden kan høres med sine 21 dB. Det svarer til hvisken på to meters afstand.

OnePlus hævder, at det eksterne køle-system gør det muligt at lade sin smartphone køre i ”Performance Mode” i længere tid end normalt. Om det er korrekt, må komme an på en praktisk test.

Hvornår det i givet fald kan foregå, ved ingen. På nuværende tidspunkt kan OnePlus 45W Liquid Cooler nemlig kun forudbestilles i Kina. Her koster enheden 469 kinesiske yuan eller ca. 500 danske kroner….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google er under hårdt pres