Sådan ser den nye iPhone 15 ud

Fin lille central til det smarte hjem

(Foto: SwitchBot)

En pæn andel af de danske husholdninger rummer nu elektroniske gadges til det smarte hjem. Alle sammen forbundet via Wi-Fi, apps, mobiltelefoner osv.

De gode intentioner med og lysten til at bruge f.eks. dør-kameraer, smarte tv, intelligente termostater, sjove elpærer eller højttalere, der reagerer på stemme kommandoer, forsvinder dog senest, når man opdager, at man kun kan bruge smarte gadges af samme mærke.

Apple enheder virker ikke i et Google netværk og omvendt. Det samme gælder smarte ting fra Amazon, Samsung, IKEA, Philips Hue osv.

Med SwitchBor Hub 2 kan man nøjes med at bruge én smartphone app til at styre alle boligens smarte enheder. (Foto: SwitchBot)

Netop dette virvar af indbyrdes in-kompatible enheder har forhindret det smarte hjem i at blive en rigtig landeplage.

Kun få gider at skulle arbejde med flere apps på samme ting på mobiltelefonen for at få lamper, alarmer eller garageport-åbnere til at virke..

Heldigvis er alle de store og kendte leverandører af smarte hjem blevet enige om at etablere en fælles standard.

Den nye Matter app skal fungere på kryds og tværs af alle mærker og være en slags digital bro mellem dem.

Hub 2 enheden er også digitalt bordur, termometer og måler luftfugtigheden i rummet. (Foto: SwitchBot)

 

Desværre går det meget langsomt med at få indført teorien i praksis. Selvom Matter har været på markedet i adskille måneder, ser man ikke meget markedsføring af Matter-kompatible produkter.

Måske den smarte lille SwitchBot Hub 2 kan hjælpe på vej. Det er en elegant fire-i-én central, der kan meget mere end være forbindelses-led mellem alskens smarte gadges i hjemmet.

Tidligere gjorde SwitchBot sig rimelig kendt blandt insidere ved at udvikle små robotter, der kunne forvandle helt almindelige ”dummer” apparater til noget, der mindede om at være smarte og intelligente.

Den knowhow har SwitchBot indbygget I sin nye Hub 2 enhed, der kan arbejde trådløst med både Wi-Fi og Bluetooth.

SwitchBot Hub 2 kan styre mange forskellige smarte enheder uanset fabrikat. De skal dog være Matter kompatible. (Foto: SwitchBot)

Da Hub 2 samtidig har Matter i sig, kan den og dens app styre alt fra stikkontakter og dørlåse til elektriske rullegardiner eller video-kameraer til børneværelset.

Vel at mærke, uden at man behøver at bekymre sig om, at de såkaldt smarte enheder bruger Apple Homekit, Google Assistent, Amazon Alexa eller Siri på iPhone.

Dertil kommer, at SwitchBot Hub 2 også er et digitalt bordur, termometer og et hygrometer til at måle luftfugtigheden i lokalet.

Alle disse informationer viser på et LED-display, der ganske behageligt justerer sin lysstyrke automatisk efter omgivelser. Det står altså ikke over blænder som et neonlys i halvmørke.

Endnu mere smart er, at Hub 2 har en særlig Scene Control, hvor man kan sætte hele opgave-sekvenser til at blive udført manuelt eller automatisk.

Det kan f.eks. være at slukke elpærer og skrue ned for varmen om aftenen, mens kaffemaskine og lamper tændes om morgenen, samtidig med at gardinerne trækkes fra.

Endelig har SwitchBot Hub 2 indbygget infrarød kontrol, så den kan fjernstyre ældre apparater uden Bluetooth eller Wi-Fi.

Den elegante lille central til det smarte hjem koster 70 dollars eller ca. 600 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan ser den nye iPhone 15 ud