Her er Motorolas nye folde-mobil

Saudi vil være gamer-paradis

(Foto: Rodnae Productions / Pexels)

I disse år gør super-rige Saudi Arabien sig store anstrengelser for at komme ud af sin afhængighed af olie-indtægter.

Desuden vil den store ørkenstat gerne fremstå som et mere moderne og åbent samfund, der er helt med på beatet, når det gælder high-tech, turisme og kultur.

Saudi Arabien er således ved at supplere sine to nuværende flyselskaberne med to ekstra, som skal flyve masser af turister til landet.

Saudi er også i gang med at bygge fremtidsbyen Neom. På de første arkitekt-tegninger ligner den noget, der er taget direkte ud af en science-fiction film eller tegneserie.

Udadtil fremstår Saudi Arabien som et meget konservativt land. Inden døre er over halvdelen af alle saudier vilde med computerspil. (Foto: Mishael Zahed / Unsplash)

Saudierne vil også gerne være vært ved store sports-begivenheder som fodbold-VM eller vinter -OL, ligesom man opfører et nyt luksus-ferie-ressort ved det Røde Hav. Lige over for Ægyptens velkendte Sham el Sheikh i øvrigt.

Endelig er Saudi ved at lancere den arabiske verdens svar på Orient-Expressen. Et luksustog, der skal krydse ørkenen med passagererne siddende i vogne med effektiv Air Condition.

Det seneste nye påfund fra Saudi Arabien foregår dog udelukkende indendørs, og her må atmosfæren meget gerne blive både hot og hektisk.

Saudierne har nemlig ambitioner om at blive verdens største center for e-sport, videospil og gamer-industrien som helhed.

Gaming og videospil er den hurtigst voksende gren af den internationale underholdnings-industri. (Foto: Stem List / Unsplash)

Araberne har slet ingen tradition for den slags, men det er lige meget. Saudi Arabien køber sig til positionen og vil ofre mindst 38 milliarder dollars eller godt 260 mia. kroner på projektet.

Samtidig har saudierne allerede investeret store summer i kendte spil-fabrikant Tencent i Kina eller Activision Blizzard i USA. Desuden er Saudi i dag den største udenlandske aktionær i japanske Nintendo.

I 2022 overtog Saudi Arabien ESL, der er en af verdens store arrangører af e-sports turneringer. Derefter blev ESL fusioneret med spilplatformen Faceit.

Lige så meget opsigt vakte det i spilkredse, da saudierne købte sig ind med otte procent i den svenske Embracer Group sidste år.

Saudi Arabien er ved at bruge 3,5 billion kroner på at bygge fremtids-byen Neom City midt i ørkenen, (Foto: Inside Arabia)

Embracer er Nordens største udvikler og markedsfører af videospil. Svenskerne ejer mindst 12 softwarehuse og har tilsammen 15.700 ansatte.

Naturligvis gør Saudi Arabien ikke alle disse ting for deres mørke øjnes skyld. Araberne ved ganske udmærket at der er mange penge at tjene på computerspil industrien. Den omsatte sidste år for 184 milliarder dollars på verdensplan.

Ifølge nyhedstjenesten Bloomberg har Saudi Arabien samlet sine gamer-ambitioner i investerings-fonden Savvy Games Group, der har hovedsæde i landets hovedstad Riyadh.

Alene i Saudi Arabien skal der være 21 millioner gamere. Det er 58 procent af landets indbyggere. Til sammenligning dyrker 66 procent af amerikanerne computerspil.

Med disse mange gamere på hjemmebane som udgangspunkt vil Saudi Arabien i første omgang udvikle sig til at være spil-byen nummer ét i Mellemøsten og Afrika. Senere vil saudierne også gerne overtage den globale titel.

Store e-sport arrangementer kan sagtens fylde hele stadions og koncerthaller med et entusiastisk publikum. Også i Danmark, der har flere af verdens bedste hold. (Foto: Danny Howe / Unsplash)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Motorolas nye folde-mobil