Ny elcykel kan køre rigtig langt

Her er Motorolas nye folde-mobil

(Foto: Weibo / Kina)

Foldemobiler, klaptelefoner, clamshells – kært barn har mange navne ventes at blive den eneste smartphone kategori i år, som vil se en mærkbar stigning i salget.

Mange branchefolk mener sågar, at de foldbare telefoner kan blive for alvor trendy her til sommer.

Det vil dog nok kræve to ting: Den ene er lavere priser. Den anden er et større udvalg af modeller, end vi har på det danske marked lige nu.

Herhjemme og i det meste af verden sidder Samsung tungt på markedet for klapmobiler:

I 2022 var op imod 85 procent af samtlige solgte modeller enten Samsung Galaxy Z Flip eller Z Fold. I Danmark var procenten endnu højere.

Flere nye folde-mobiler kan heldigvis være på vej. Ud over Samsungs femte generation af Z Flip og Z Fold er det i hvert fald nye udspil fra OnePlus, Motorola, OPPO og Google.

(Foto: Weibo / Kina)

 

Huaweis glimragende og ret billige Mate X klapmobiler får vi nok ikke at se på vores breddegrader på grund af USA’s embargo mod den kinesiske telegigant.

Motorolas Razr telefon er for så vidt allerede til salg i danske butikker, men den frække lille mobil er totalt usynlig på grund af manglende markedsføring.

Dét kan forhåbentligt ændre sig, når næste generation Razr bliver lanceret senest i maj. Den skal hedde Razr+ og skal indeholde en stribe forbedringer, der skal gøre den mere konkurrence-dygtig med først og fremmest Samsung.

Indtil videre er der ikke sluppet så meget ud om Motorola Razr 2023 alias Razr+, men den skal bl.a. dukke op i flere friske farver end de traditionelle to.

Dermed signalerer Motorola, at den nye telefon skal kæmpe direkte om publikums gunst med Samsungs livstils-foldbare Galaxy Z Flip4 og den komende Flip5.

Razr+ får naturligvis den seneste Snapdragon 8 Gen. 2 processor, der assisteres af mindst 8 GB RAM og 128 GB lager.

Den indre skærm bliver på 6,7 tommer, når man klapper telefonen op. Samtidig skal Razr+ have et ydre display på omkring tre tommer. Så kan man f.eks. se sms, notifikationer og klokken, mens mobilen er lukket.

(Foto: Weibo / Kina)

Alle disse detaljer er der ikke så meget nyt i. Lidt mere måske kommer med rygtet om, at Razr+ kan lades hurtigere op med 33 watt. Det er ca. 10 procent hurtigere end den nuværende model.

Til gengæld er det overraskende, hvis Motorola vil gøre batteriet mindre i den nye Razr+. Helt modsat trenden hos rivalerne, der alle forsøger at proppe mere batteri-kapacitet i deres nye modeller.

Netop batteriet er en af de traditionelt svage punkter for folde-mobiler i sammenligning med traditionelt designede smartphones.

Ifølge sædvanligvis vel-informere kilder i det kinesiske sociale medie Weibo skal Motorola skære batteriet ned fra i dag 3.500 mAh til kun 2.850 mAh i den nye Razr+.

Batteriet skal tilmed splittes op i to med én i hver halvdel. Den slags sparer plads og giver Motorola muligheden for at gøre sin Razr+ slankere og mindre end rivalerrnes.

Priserne er det for tidligt at gisne om, men de skal være ret langt nede for at være konkurrence-dygtige. Det vil sige et pænt stykke under 10.000 kroner.

Da den første Razr model kom på gaden for flere år siden, var den alt for dyr og for svagt udstyret. Siden har Motorola peppet processoren op og sat priserne ned….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny elcykel kan køre rigtig langt