Nokia bygger mobilnet på månen

Elbil a la Disney

(Foto: Hyundai USA)

Koncept-modeller er en populær metode for bilfabrikanter at tiltrække sig ekstra opmærksomhed, før de endelige udgaver står klar hos forhandlerne.

Det seneste eksempel står sydkoreanske Hyundai for, der lige nu viser en særlig Walt Disney variant af sin kommende IONIQ 5 elbil på New York Auto Show.

Anledningen er dog ikke kun ankomsten af en ny elbil. Hyundai fejrer samtidig, at Disney koncernen har 100 års jubilæum i år. Så gamle er Mickey Mouse, Anders And og Fedtmule efterhånden.

Til forskel fra de fleste andre koncept-biler, der aldrig når på gaden, skal den nye IONIQ 5 Disney100 Platinum faktisk kunne købes. Dog kun i et begrænset antal, som sikkert vil blive udsolgt på få timer til tegneserie-fans verden over.

(Foto: Hyundai USA)

Af samme grund har Hyundai brugt sin ”normale” IONIQ 5 model som udgangspunkt for den elektriske Disney elbil.

Denne særlige udgave bliver så peppet op med alskens finesser, gadges og pop-art kultur, så ingen kan være i tvivl om, at man ikke bare triller rundt i en ordinær elbil.

Først og fremmest er bilen lakeret i en flot og mat Gravity Gold farve, mens de udendørs Disney effekter ses tydeligt på front og bagside af IONIQ 5:

Kølergrillen er således forvandlet til et stort og bredt display, hvor man er animationer af Disney figurer fare frem og tilbage mellem forlygterne.

Indendørs bliver man mindet om Disney overalt. (Foto: Hyundai USA)

Det samme sker på den sorte stribe mellem baglygterne. Også den er en vandtæt LCD.skærm.

Spørgsmålet er selvfølgelig, om bilmyndighederne vil godkende forvandlingen af elbil til animeret reklamesøjle.

Selvfølgelig kan det være underholdende at sidde i kø bag en Disney-udgave af Hyundai IONIQ 5.

Omvendt kunne man jo frygte, at folk til fods i fodgængerfeltet foran bilen ville stoppe og på blokere trafikken for at få lov til at se Disney-showet.

Indendørs i den specielle Hyundai får man endnu mere Disney atmosfære at nyde: Lige fra dør-beklædningerne med tegneserie-billeder til Disney animationer, der kører på elbilens loft.

Naturligvis viser de store displays på IONIQ 5’s instrument-panel også Disney billeder og animationer, ligesom Hyundai har lagt masser af klassisk Disney musik i elbilens infotainment system.

Hyundai har endnu ikke oplyst, hvornår IONIQ 5 Disney100 Platinum Concept kommer på markedet, hvad elbilen skal koste, eller i hvilke landen den kan købes.

Indtil da kan interesserede følge udviklingen på www.ioniq5-disney100.com   

Den almindelige IONIQ 5 elbil uden hypet Disney outfit kan allerede købes i Danmark. Den koster fra ca. 375.000 kroner….

Fælgene er designet, så de ligner Mickey Mouse’ store ører. (Foto: Hyundai USA)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nokia bygger mobilnet på månen