Flere mobiler end mennesker

Superskærm på ny Motorola

(Foto: Motorola)

Nu, hvor Lenovo har droppet sine Legion gamer-telefoner, kan verdens største pc-fabrikant koncentrere sig fuldt ud på sit andet mobilmærke – Motorola.

Det gør Lenovo så med noget af et brag. Den nye edge 40 pro er nemlig Motorolas hidtil kraftigste mobil og samtidig en stærk udfordrer til alle andre mobiler, der gerne vil have det hurtigt voksende spil-publikum som kunder.

Motorola edge 40 pro er således en af markedets aller-første telefoner med en skærm på 165 Hz. De fleste konkurrenter nøjes med 120 Hz.

Forskellen vil gamer-entusiaster hurtigt kunne identificere. Hertz-angivelsen afslører nemlig, hvor mange gange i sekundet, at skærmbilledet bliver opdateret.

Den nye Motorola har tre kameraer på ryggen. Hovedlinse og vidvinkel er begge på 50 megapixel. (Foto: Motorola)

Jo flere gange, desto mere rykfri og flydende bliver spillet eller den video, man ser på sin smartphone.

OLED-displayet på motorola edge 40 Pro er 6,67 tommer stort og kan vise billeder i Full HD+ kvalitet. Det er der ikke så meget nyt i på en topklasse telefon.

For første gang hos Motorola kan en skærm vise Dolby Vision med HDR og HDR10+ billeder. Igen noget, som spilfreaks vil elske.

Displayet kommer med en særlig lak, der skal modvirke fedtede finger. Både skærm og mobilens bagside ligger beskyttet bag ridsefast Corning Gorilla Glass Victus.

Med 165 Hz er skærmen helt utrolig hurtigt. Det normale er 90 eller 120 Hz. (Foto: Motorola)

Dertil kommer, at moto edge 40 pro indeholder Dolby Atmos surround sound. Den suppleres af en ny feature, der hedder Moto Spatial Sound.

Det lyder som en rival til Apples Spatial Sound til iPhones, og Motorolas variant skal da også forbedre det rumlige lydbillede i både film og spil.

Indendørs rumsterer Qualcomms seneste Snapdragon 8 Gen 2 processor, der også sidder i mange andre flagskibe fra Android lejren.

Processoren arbejder sammen med LPDDR5X RAM og UFS 4.0 lager, der er de hurtigste på hukommelses-markedet.

Den nye Motorola er udstyret med et selfie-kamera i superklassen. Det tager selvportrætter med en opløsning på hee 60 megapixel. (Foto: Motorola)

Med 4.600 mAh er batteriet egentlig lidt småt i forhold til dagens standard på 5.000 mAh. Til gengæld kan man lade det op med 125 watt. I praksis betyder det, at batteriet kan gå fra 0 til 100 procent på kun 23 minutter.

Til sidst er der kameraerne.

Her har Motorola valgt et 50 megapixel objektiv til hovedkameraet. Det har optisk billed-stabilisering (OIS) og fase-korrigeret autofocus.

Supervidvinklen er også på 50 MP, mens telelinsen byder på 12 MP og to gange optisk forstørrelse. Det er mere normalt på en telefon I denne klasse.

Til gengæld ser selfie-skyderen på fronten ud til at slå alle rekorder. Den er ikke på 16 eller 32 megapixel som normalt, men på hele 60 MP.

Det betyder bl.a, at man kan optage video i 8K kvalitet med 30 billeder i sekundet (fps) eller 40K med HDR10+ ved 30 fps. Desuden kan man optage 4K video med 60 billeder i sekundet, men uden HDR dynamik.

Oven i alle disse detaljer har Motorola integreret en hel stribe foto-features med kunstig intelligens. Det er f.eks. Auto Smile, Auto Night Vision eller integration med Google Lens.

Til allersidst noget om de danske priser:

I en version med 12 GB RAM og 256 GB lager koster motorola edge 40 pro fra 6.699 kroner. Dewt er en pris, der ligger på niveau med OnePlus 11, men langt under f.eks. Samsung og iPhone..

Den nye Motorola supermobil lander i danske butikker den 10. april og fås i farverne Lunar Blue og Interstellar Black….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flere mobiler end mennesker