Dumme mobiler trendy i USA

Lidl vil være et tech-firma

(Foto: Lidl)

Den tyske supermarkedskæde Lidl er sammen med norske Rema 1000 de to højdespringere i det danske marked for lavpris-butikker.

Lidl, der er del af den privat-ejede Schwarz-gruppe, har over 12.900 filialer og 580.000 ansatte i 31 lande. Lidl er dermed verdens største kæde af discount-butikker. I Danmark er der alene 136.

Med så mange fysiske adresser og et stort indkøbs-apparat, som skaffer kædens omsætning på godt 100 milliarder euro, er der brug for  enorme it-systemer og effektiv beskyttelse mod cyber-angreb.

Netop de dele af koncernen vil Lidl nu gerne hjælpe andre med.

Således er Schwarz Gruppen i gang med at etablere sit eget cloud-system a la Amazon, som også andre virksomheder kan leje sig ind på.

Lidls søsterselskab XM Cyber er specialist i it-sikkerhed og kan bl.a. identifixere svagheder i virksomherds netvæk – og lukke hullerne automatisk- (Illustration: XM Cyber)

Amazon er i dag verdens største leverandør af cloud-systemer via sit datterselskab AWS. Større end både Microsoft og IBM.

Lidls nye plan blev offentliggjort forleden dag, da supermarkeds-kæden inviterede 120 topchefer, politikere og udvalgte journalister til en stor konference om cyber-sikkerhed.

I de senere år har Schwarz-gruppen indledt sin forvandling til at blive en teknologi-koncern ved at oprette sit første eget datacenter.

Samtidig købte den tyske supermarkeds-gigant i november 2021 den israelske it-sikkerheds-specialist XM Cyber.

Dette firma var grundlagt af Tamir Pardo, der kom med en fortid som chef for Israels efterretnings-tjeneste Mossad.

Lidl er den største del af den tyske Schwarz koncern. (Foto: Lidl)

XM Cyber har udviklet en platform, der både kan beskytte en virksomheds it-systemer mod angreb udefra og identificere svage punkter i de interne netværk – og automatisk korrigere dem.

Schwarz-gruppen har naturligvis rullet XM Cyber ud i alle sine it-netværk. Ud over Lidl omfatter de bl.a. også den tyske supermarkeds-kæde Kaufland.

I sommeren 2022 meldte Lidl og co. ud, at man også ville tilbyde sin it-knowhow til andre tyske virksomheder. På cyber-sikkerheds-konferencen forleden dag kom så den rigtige lancering.

At der er brug for øget cyber-sikkerhed, kender vi også godt i Danmark, hvor et flertal i folketinget netop har besluttet, at forsvarets Center for Cybersikkerhed (CFCS) skal styrke sit samarbejde med den private sektor.

I Tyskland er problemet også stort. Ifølge branche-organisationen Bitkom blev 84 procent at de tyske virksomheder ramt af cyber-angreb i 2022. Angrebene forårsagede skader for 203 milliarder euro….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dumme mobiler trendy i USA