Er du digitalt udfordret?

Huawei folder sig ud

(Foto: Huawei)

Folde-telefoner er det hotteste område i mobil-verdenen og det eneste segment, hvor der fortsat er en stigning i salget.

Konventionelle smartphones gider folk – med få undtagelser – ikke at spilde penge på for tiden. Heller ikke i Danmark, hvor iPhone 14 Pro Max og OnePlus 11 er blandt modellerne, der kan mærke et øget salg.

Problemet her i landet er bare, at vi har alt for få klap-telefoner at vælge imellem. Stort set kun Samsungs to Galaxy Z Flip og Fold bestsellere.

Motorola er her med sin Razr, men den bliver ikke markedsført særlig seriøst. Flere er dog på vej senere i år fra bl.a. Google og OnePlus.

Derfor er det dobbelt ærgerligt, at Huawei har trukket sig ud af både det danske marked og i de fleste andre lande i Europa. I hvert fald, når det gælder smartphones.

Huawei har nemlig markedets stærkeste rivaler til Samsungs storsælgende Flip og Fold telefoner.

(Foto: Huawei)

Det gælder bestemt også den helt nye Mate X3, der formentlig bliver den bedste klapmobil, som vi aldrig får at se i Danmark.

Forklaringen er, at Huawei kun må sælge nye telefoner med 4G ombord. På grund af USA’s bandlysning er 5G udelukket.

Telefoner uden 5G er stort set usælgelige nu om dage. Ikke mindst i de dyre prisklasser over 10.000 kroner, som Huawei Mate X3 ville tilhøre.

Mate X3 er den første telefon, hvor Huawei skifter design:

Fra sin hidtidige strategi med klappen i midten af telefonen – præcist som Samsung Galaxy Z Flip4 – og over på at folde ud på langs. Ligesom en bog eller Samsung Galazy Z Fold.

Ulempen er, at telefonen bliver fysisk større. Fordelen er bl.a, at der bliver plads til et større ”udendørs” display, når telefonen er klappet i.

(Foto: Huawei)

Den nye konstruktion med mere plads har Huawei udnyttet til at sende sin nye telefon på slankekur:

Normalt er folde-telefoner ret buttede i lukket tilstand, men ikke her. Mate X3 måler kun 5,3 millimeter i åben tilstand og 11,08 millimeter som lukket.

Vægten er også holdt nede på mellem 230 og 240 gram, hvilket er let for en foldemobil. Grunden til, at der er to vægt-angivelser er, at den nye Huawei fås både med bagplade i plastik og i glas.

Huawei har altid været kendt for at bygge nogle af de bedste kameraer, som findes på smartphones. Den nye Mate X3 skal ikke være en undtagelse.

På ryggen af telefonen sidder tre kameraer med et hoved-objektiv på 50 megapixel, en super vidvinkel på 13 MP og en tele på 12 MP.

Sidstnævnte er særlig interessant, fordi den bruger periskop-teknologien med to spejle, der f.eks. kendes fra ”rigtige” fotoapparater.

(Foto: Huawei)

Fordelen er, at teleobjektivet disker op med hele 5 gange optisk zoom og 50 gange digital forstørrelser. Det lyder som noget, man virkelig kan bruge til noget.

Dertil kommer i øvrigt hele to selfie-kameraer på fronten – begge på 16 MP. De skal give adgang til special effects med selfies og sørger for, at Mate X3 kan skyde 4K videoer til f.eks. videomøder.

Processoren i den nye kineser er faktisk amerikansk – trods USA’s embargo. Det er en Qualcomm Snapdragon 8+, men i en version med kun 4G. Den betragter amerikanerne åbenbart ikke som lige så vigtig strategisk som 5G udgaven.

Som nævnt har den nye Huawei to separate skærme:

Det indre display, som klappes halvt over på langs, er på hele 7,85 tommer. Det vil sige, at det er større end på en lille tablet.

Den bøjelige OLED skærm er hurtig – 120 Hz til spil – og kan vise billeder i det utraditionelle format 2,496 gange 2.224 punkter.

Det ekstra og eksterne display er også meget større end sædvanligt. Med 6,4 tommer, 120 Hz og Full HD+ grafik på 2.504 gange 1.080 pixels er det lige så stort som skærmen på mange konventielle smartphones.

Eksport-udgaven af Mate X3 – for Huawei vil forsøge at sælge telefonen internationalt uden 5G – har et batteri på 4.800 mAh. Det kan oplades hurtigt med 66 watt via kabel eller 50 watt trådløst.

Endelig skal den nye Huawei være super-vandtæt – IPX8 – og kunne fungere direkte som satellit-telefon. Dog kun til sms-beskeder via Kinas egne BeiDou satellitter.

Huawei Mate X3 er uden tvivl en glimragende telefon, men har flere handicaps, der vil gøre det svært i Vesteuropa og Danmark.

Naturligvis er manglen på 5G den vigtigste – ikke mindst i denne prisklasse. Den anden ulempe er, at telefonen ikke kører med det normale Android, men med Huaweis eget HarmonyOS styresystem.

Det har efterhånden opnået en global markedsandel på to procent, som er baseret på udbredelse i Kina alene. I Danmark er der stort set ingen, der bruger HarmonyOS.

Til sidst lige det der med prisen. Huawei Mate X3 er nemlig ikke spor billig. I Europa skal telefonen nemlig koste 1.840 euro eller ca. 14.000 kroner….

 

 

 

https://mikeshouts.com/huawei-mate-x3-folding-smartphone/

 

huaweis nye foldetelefon

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er du digitalt udfordret?