HP printere bliver grønnere

Flere spil på kortere tid

(Foto: Getty Images / Unsplash+)

De dage, hvor spil-entusiaster og spil-udviklere måtte vente i evigheder på at se et færdig-udviklet computerspil, er heldigvis ved at være fortid.

Spil-studierne sender nemlig flere spil på markedet end før – og dét på trods af, at spil-udviklerne faktisk arbejder mindre.

Det viser en ny rapport fra dansk-stiftede Unity, der har udviklet en meget anvendt platform at udvikle spil på.

Rapporten afslører bl.a, at 62 procent af de uafhængige spiludviklere – de såkaldte ”indies” – i dag kan designe og programmere et nyt spil fra start til slut på under ét år. Hos de mellemstore spil-sofwarehuse er det 58 procent.

Samtidig arbejder spil-udviklere, der er ansat i softwarehuse med under 300 ansatte, i dag i 1,2 procent færre timer pr. år i gennemsnit. Det lyder måske ikke af så meget, men det svarer til et årsværk på hele fem år.

Mobilspil står efterhånden for næsten 50 procent af omsætningen i gaming-industrien. (Foto: Headphoneaddict)

En af forklaringerne er, at mange spilstudier – ligesom det øvrige erhvervsliv – har fået øjnene op for, at hjemmekontorer kan gøre ansatte mere effektive.

En anden årsag er nye teknologiske fremskridt som f.eks. præ-designede skabeloner sparer meget tid i udviklingsfasen. I praksis betyder det, at spil kan færdiggøres 20 procent hurtigere end før.

Unity fortæller, at mobiltelefonen vil være det helt centrale medie her i 2023. Den trend var allerede tydelig i 2021 og 2022, hvor antallet af rene mobilspil steg med 44 procent hos de større spil-softwarehuse.

Samtidig er antallet af daglige aktive spillere på mobil er vokset med otte procent i 2022. Det senest offentliggjorte tal er 2,6 milliarderc gamere.

Halvdelen af dem kommer fra Asien. I USA er 75 procent af mobil-spillerne kvinder, og 65 blandt dem spiller på en Android telefon….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HP printere bliver grønnere