Copilot øger it-sikkerheden

Er du digitalt udfordret?

(Foto: AC Wells / Pixabay)

13 procent af danskerne ved ikke, hvordan man installerer en app på mobilen eller deres pc.

10 procent vurderer, at de ikke har digitale kompetencer nok til at klare sig på internet, mens 18 procent eller næsten hver femte føler sig digitalt udfordret.

Det afslører Danmarks Statistik i sin nye rapport ”It-anvendelse i befolkningen.”

Digitalt udfordrede er i den sammenhæng defineret som personer, der enten selv vurderer, at de slet ikke eller kun i mindre grad er rustet til at bruge internet med deres nuværende digitale færdigheder – eller personer der ikke ved, hvordan man installerer en app.

Ikke overraskende stiger andelen af digitalt udfordrede danskere med alderen. Den er lavest blandt personer under 45 år.

Heldigvis har mange ældre medborgere oplevet fordelene ved en moderne smartphone. Isolationen under Corona hjalp meget, så danskerne lærte af bruge f.eks. videomøder. (Foto: Getty Images / Unsplash+)

Hos de 75- til 79-årige er det til gengæld halvdelen, der er digitalt udfordret, mens det for 80-årige og opefter gør sig gældende for mindst tre ud af fire personer.

Totalt set over alle aldersgrupper fra 15 til 89 år erklærer 18 procent, at de har problemer med at bruge pc, internet og smartphone.

Det svarer til næsten 900.000 personer. Tankevækkende højt.

”De yngre aldersgrupper er vokset op med computere, mobiltelefoner, tablets og spilkonsoller. De begår sig derfor mere naturligt på internet end de ældre årgange, der først har stiftet bekendtskab med den digitale verden i en moden eller sen alder, forklarer Agnes Tassy. Hun er chefkonsulent i Danmarks Statistik.

Den nye ”It-anvendelse i befolkningen” rapport afslører også andre interessante ting om danskerne:

  • 85 procent af de 16-74-årige bruger sociale medier, en stigning fra 55 procent i 2011
  • 1,8 millioner borgere anvender ’smart home’-produkter i 2022. Det svarer til 42 procent af de 16-74 årige.
  • 98 procen bruger kontantløse betalinger i 2022. Kortbetaling er mest udbredt med 97 procent foran mobilbetaling med 84 procent. Godt 62 procent af os betaler stadig med fysiske mønter og sedler en gang imellem.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Copilot øger it-sikkerheden