Første projektorer til Xbox

Kun sociale medier til voksne?

(Foto: Creative Christians / Unsplash)

Sociale medier er virkelig kommet i stormvejr på det amerikanske marked.

Én ting er, at mange politikere I USA vil have kinesisk-styrede TikTok helt forbudt. Også, selvom halvdelen af alle amerikanere – 150 millioner – bruger TikTok.

En anden er, at USA tilsyneladende vil stramme generelt op for anvendelsen af sociale medier.

Den amerikanske delstat Utah besluttede således natten til i dag, at ingen børn og unge under 18 år må få adgang til sociale medier uden forældrenes udtrykkelige tilladelse.

I praksis vil det betyde, at Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, TikTok osv. skal indbygge nye værktøjer, som forhindrer unge i at oprette en profil, uden at forældrene har givet lov til det.

Desuden skal de sociale medier give forældrene lov til at indsætte spærretider, ke ontrollere deres børns færden osv.

De nye love i Utah kan ændre den måde radikalt, hvordan sociale medier håndterer deres yngste brugere iu dag.

I princippet skal børn være 13 år for at få adgang. De regler er dog nemme at undgå for teenagerne, og de sociale medier gør ikke meget ud af at kontrollere, om de unges informationer om alder osv. er korrekte.

Desuden vil Utahs politikere sikre, at sociale medier ikke længere må “bruge et design eller features, der gør, at mindre-årige bliver afhængige af medie platformen.”

På nuværende tidspunkt står det ikke klart, hvordan Utah vil håndhæve de nye love og, hvordan de påvirker teenageres nuværende konti i sociale medier….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første projektorer til Xbox