Lav lovlige billeder med AI

Huawei har nyt super-ur

(Foto: Huawei)

Mens Huawei ikke kan udsende 5G mobiler internationalt på grund af USA’s og mange vestlige landes bandlysning, forsøger den kinesiske telegigant at holde skruen i vandet ved hjælp af f.eks. smartwatches og trådløse øretelefoner. De fås fortsat i danske butikker.

Det bliver forhåbentlig også tilfældet med Huaweis nyeste udspil – markedets måske mest avancerede smartwatch.

Huawei Watch Ultimate passer fint til udendørs anvendelser og går dermed lige i flæsket på Apples dyre Watch Ultra og Garmins mere hårdføre modeller.

Urkassen I det nye Huawei ur er således lavet i det solide luksus-materiale zirconium, som vi her set anvendt for første gang i et armbåndsur.

Det nye Huawei Watch Ultimate udstråler lidt af samme suverænitet som klassiske sportsure fra Schweiz. (Foto: Huawei)

Watch Ultimate har også markedets største runde skærm. Den måler 1,5 tommer i diameter. Den kan vise 466 gange 466 punkter og opdaterer sit billede 60 gange i sekunder (Hz). Hurtigere end nogen anden rival.

Det store AMOLED display gemmer sig bag tykt og ridsefast safir-glas.

Betjening foregår via berøring af skærmen, en urkrone af keramik, fysiske knapper på  siden eller en medfølgende app på mobilen.

Huawei Watch ser også ud til at være det smartwatch, der kan holde sig under vand længst uden at skulle anbringes i en dykker-æske.

Det nye Huawei smartwatch kan fungere som et professionelt dykkerur. (Foto: Huawei)

Nyheden klarer først og fremmest dyk ned til 100 meters dybde. Uret er samtidig certificeret efter ISO 22810 og EN 13319 standarderne, som bruges til måling af dykker-udstyr.

I praksis betyder det, at Huawei Watch Ultimate kan opholde sig i 24 timer på 110 meter dybt vand uden at kny eller at drukne.

Uret kommer tilmed med fire forskellige dykker-modes – Scuba Dive som fornøjelse, professionelt Scuba, Free Dive og Gauge.

Watch Ultimate overvåger løbende dykker-date som dybde, tid, delvist lufttryk (PO2), de-kompressions grænser (NDL), ilt-kvalitet (CNS) og opstignings-hastighed.

Urkassen i det nye smartwatch er lavet af det meget hårdføre og kostbare zirconium metal. (Foto: Huawei)

Uret kan også registrere og huske vanddybder, temperatur, opholdstid under vand og kan foreslå hviletider undervejs for at øge dykkerens sikkerhed.

Alt i alt er det mere imponerende end Apple, der ellers godt kan lide at prale af, at dets Watch Ultra er det bedste standard smartwatch i verden til dykker-formål.

Huawei har arvet betjeningen med tre fysiske knapper, som man også finder på mange traditionelle og analoge sportsure i den dyrere ende.

Ny i forhold til tidligere Huawei urmodeller er en Ultimate knap oppe til højre på urkassen. Et tryk på den giver direkte adgang til avancerede feature som Diving og Expedition Mode.

Expedition udgaven af Huawei Watch Ultimate hjælper bl.a. med en meget præcis satellit positionering. (Foto: Huawei)

Sidstnævnte er interessant for dem, der foretrækker at blive til lands, når de tager på eventyr i naturen.

Her kan man bl.a. udnytte urets dobbelt-kanals GNSS satellite kommunikation, som skal give en mere præcis angivelse af brugerens geografiske position end de fleste andre smartwatches.

Når man er ved at løbe træt af sin ekspedition, kan uret guide brugeren tilbage til sit udgangspunkt inklusive markerede pause-positioner undervejs.

Med en lysstyrke på 1.000 nits og et nyt nat-interface vil urets skærm kunne læses I både direkte sollys og i mærke.

Derudover er det praktisk, at Watch Ultimate kan køre 14 dage på en batteri-opdatering, så længe man ikke bruger satellit-forbindelsen meget. Fint er også, at uret kan oplades trådløst på bare 60 minutter.

Endelig skal nævnes, at Huawei Watch Ultimate selvfølgelig rummer med velkendte sundheds- og helbreds-relaterede features.

Der er over 100 fitness modes, håndfri Bluetooth opkald, music-afspilning og hurtig-svar på emails, sms og opkald.

Mærkelig nok tilbyder Huawei ikke direkte 4G mobiltelefoni fra starten, men den kan selvfølgelig komme senere i en opdateret version.

(Foto: Huawei)

Huawei Watch kommer i to udgaver:

Voyage Blue versionen er mest til dykkere og vandhunde. Den leveres med et blåt lakeret urkrone i nano-tech materiale og en urrem i titanium.

Expedition Black versionen fremtræder til gengæld i sort og med en urrem i specielt HNBR gummi.

Huawei oplyser, at det nye superur skal lande i Europa den 3. april. De europæiske og danske priser ligger ikke klar endnu.

I Kina koster urene mellem 800 og 940 euro, svarende til ca. 6.000 og 7.100 danske kroner. Ikke ligefrem lavpris….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav lovlige billeder med AI