Opera browser får ChatGPT

iPhone er nu størst i verden

(Foto: Cottonbro Studio / Pexels)

Igennem adskillige år har den normale verdensorden været, at Samsung er verdens største fabrikant af mobiltelefoner. Apple kommer så på andenpladsen med sine iPhones.

Kun sjældent bliver denne rækkefølge ændret. Det er sket nogle få gange som f.eks. dengang, Huawei virkeligt markerede sig med avancerede foto-mobiler – og fortrængte iPhones fra den globale andenplads.

Alligevel vil det nok overraske mange, at Apple nu har overhalet Samsung:

Det var tilfældet i fjerde kvartal af 2022, hvor iPhones tog en global markedsandel på 23 procent, mens Samsung måtte nøjes med 15 procent til sine Galaxy mobiler.

På verdensbasis var Apples iPhones en klar nummer ét i fjerde kvartal af 2022. (Infografik: Counterpoint Research).

 

I Europa så tallene dog lidt anderledes ud: Her førte Samsung an med 31 procent foran Apple med 29. De to mærker er suverænt størst i vores del af verden.

Tallene stammer fra analysefirmaet Counterpoint Research, der fortæller, at salget af iPhones gik frem med hele 42 procent i oktober, november og december sidste år.

Kinesiske OPPO var den eneste anden fabrikant i den globale Top-5, som også kunne notere en fremgang – nemlig mere beskedne fire procent. I OPPO’s tai indgår datterselskabet OnePlus, der er et stort navn på det danske marked.

Apples position som ny nummer ét i verden skyldes primært sæson-udsving:

I Europa kunne Samsung holde sin førsteplads foran Apple i fjerde kvartal af 2022. De to mærker er suverænt størst i vores del af verden. (Infografik: Counterpoint Research).

I september sidste år lancerede Apple sin nye generation af iPhone 14, og deres popularitet ses tydeligt i fjerde kvartal.

Når man kigger lidt længere tilbage i 2022, lå Apple kun på 16 procent markedsandel i andet og tredje kvartal.

De var så til gengæld stærke for Samsung, Xiaomi, Vivo og OPPO, der alle lancerede årets nyheder i foråret sidste år.

Overordnet set gik det ikke særlig godt for salget af smartphones i 2022: Totalt set blev der købt 1,2 milliarder enheder. Det var 12 procent færre end i 2022 og det laveste antal siden 2013….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opera browser får ChatGPT