OPPO viser super-mobil

Nothing bliver bedre i øret

(Foto: Nothing Tech)

Da den tidligere OnePlus stifter og topchef Carl Pei besluttede sig til at hoppe af for at bygge sit eget firma med mere banebrydende produkter, vakte det enorm opsigt.

De fleste smartphones og øretelefoner lignede jo hinanden som to dråber vand, så lidt fornyelse kunne vel være helt ok.

Siden har Carl Pei åbner Nothing Tech, der har lanceret en enkelt smartphone og et par trådløse øretelefoner.

Udefra er de anderledes med deres nærmest gennemsigtige design og utraditionel anvendelse af lys-effekter til kommunikation med deres brugere.

Nothing fortsætter sin linie med gennemsigtigt design. (Foto; Nothing Tech)

Det indvendige har til gengæld skuffet en del feinschmeckere. Nothing bruger nemlig ikke de nyeste og stærkeste processorer og meget store displays, der ellers er de vigtigste salgsargumenter hos de mere konventionelt tænkende rivaler.

Nothing må have solgt tilstrækkeligt mange produkter, selvom det er sjældent man ser dem i Danmark, hvor teleselskabet Telenor sælger Nothing.

Nothing optræder heller ikke så ofte i medierne længere. Formentlig fordi Nothing ikke hele tiden sender en strøm af nye modeller på markedet, sådan som konkurrenterne gør.

Ikke desto mindre ser det ud, som om Nothing, der i dag har sit hovedsæde i England, stadig er alive and kicking.”

Nothing Ear (2) har fået forbedret lydkvalitet. (Foto: Nothing Tech)

Ambitionerne fejler heller ikke noget hos Carl Pei og co:

Nothings telefoner lander således for første gang på det store amerikanske marked senere i år. Desuden får vi europæere nu tredje generation af Northing Ear øretelefoner-o

De nye Nothing Ear (2) er den tredje øretelefon model fra Nothing. Den skal fungere som afløser for Ear (1), der kom til salg i juni 2021.

Det er længe siden i elektronik-branchen, hvor mindst én ny version om året er standard. Mange bringer også to for at holde interessen oppe hos publikum.

Ved første øjekast minder Ear (1) og Ear (2) meget om hinanden i det ydre. Samme minimalistiske og sort/hvide design med transparente elementer, der åbner for et kig ind til indholdet.

Via en app på mobiltelefonen kan man både indstille tonebalancen og aktivere en hørtest. (Foto: Nothing Tech)

Derinde ser der til gengæld ud til at være sket ting og sager:

Nothing Ear (2) har f.eks. fået en app til mobiltelefonen, hvor man kan skræddersy tonebalancen til sine egne præferencer. Nogle vil have mere bas. Andre vil have mellemtonen fremhævet, så stemmer bliver tydeligere.

Nothing Ear (2) har også fået en bedre aktiv støj reduktion (ANC), hvor man kan sætte øretelefonerne til at filtrere mere eller mindre af omgivelsernes lyde fra.

Den nye model kan fungere med den såkaldte LHDC 5.0 audio codec, der skal sikre streaming af musik i Hi-Res Hi-Fi kvalitet.

Ligesom OnePlus tilbyder til sine Buds, har Nothing Ear (2) fået en integreret høretest. Via den medfølgende app kan nyheden måle brugerens øre op og bagefter tilpasse lydgengivelsen derefter.

Driverne – de indre højttaler-enheder – var i forvejen relativt store. Nu er de øget til 11,6 millimeter I diameter, hvilket må være tæt på en rekord for øretelefoner i en populær prisklasse.

Endelig er de indbyggede mikrofoner forbedret og gjort mindre vindfølsomme end på forgængeren. Vigtigt, når man vil bruge sine ”buds” til håndfri telefon-samtaler.

Batteri-spilletiden skal være 36 timer uden brug af den medfølgende bæreæske. Det er ganske flot, men må være med den aktive støjreduktion koblet fra.

Desuden er Nothing Ear (2) relativt vandtætte – IP54 – og kan benytte hurtig parring med Androd telefoner og Windows pc’er. Dertil kommer muligheden for at koble dem til to lydkilder på samme tid.

De nye øretelefoner kommer på markedet den 28. marts til en pris af 149 euro eller ca. 1.100 kroner. Det lyder ikke helt tosset for et produkt med aktiv støjreduktion. Ear (2) kan forudbestilles på Nothings hjemmeside fra i dag.

Ligesom Nothings første Android.baserede smartphone er de nye øretelefoner heller ikke helt almindelige i designet. (Foto: Nothing Tech)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OPPO viser super-mobil