Sover du godt om natten?

Acer bygger elcykel

(Foto: Acer)

Når det ikke går så godt med salget af laptops og stationære pc’er, må man jo finde på noget nyt at sælge til forbrugere verden over.

Mange pc-fabrikanter går med disse tanker for tiden, fordi pc-salget verden over er dykket voldsomt efter den lige så store optur under Corona pandemien.

Hos taiwanesiske Acer, der normalt er verdens femte-største pc-fabrikant, skal løsningen åbenbart være en moderne elcykel.

Batteri og al intelligent styre-elektronik er samlet i denne “kasse.” (Foto: Acer)

Dét trick har også andre anvendt før. Ikke mindst bilfabrikanter som Porsche, Audio eller BMW, men også kinesiske Xiaomi bygger i dag alt fra smartphones, over laptops og elcykler– til elbiler på fire hjul.

Acers første udspil på to hjul hedder ebii. Det er en kompakt elcykel, der primært er tænkt anvendt i byer.

Som noget helt specielt skal Acer ebii være forsynet med kunstig intelligens (AI), der lærer sin rytters personlige præferencer at kende og skifter gear automatisk efter vejforholdene, modvind osv.

Acer Ebii er holdt minimalistisk i designet. (Foto: Acer)

Acer cyklister kan downloade en ebiiGO app, der både informerer om batteri-tilstand, anbefalede kørsels-ruter og lokale vejrudsigter på rytterens smartphone – anbragt på cykelstyret.

Med sine 16 kilo hører Acer nyheden til de lette elcykler. Den har sågar anti-kollisions-sensorer, automatiske LED-lys og punkterings-frie dæk monteret som standard.

Topfarten er begrænset til 25 kilometer i timen. Rækkevidden er 110 kilometer på en batteri-opladning, der kan overstås på 2,5 timer.

Meget smart kan den medfølgende ladeblok både bruges til optankning af cykel, tablet eller laptop. Acer er vel normalt en elektronik-fabrikant.

Desværre har Acer endnu ikke oplyst noget om pris eller leverings-tidspunkt.

Forhåbentligt holdes prisen på et fornuftigt og attraktivt niveau – ligesom Acers laptops….

 

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sover du godt om natten?