Musen her er meget anderledes

Sover du godt om natten?

(Foto: Kinga Howard / Unsplash)

I fredags var det World Sleep Day 2023. Et årligt event, der skal skabe opmærksomhed om, hvor vigtigt det er at få en god nats søvn hver dag.

I år blev dagen holdt under sloganet ”Søvn er vigtig for helbredet”, hvilket bestemt er værd at bemærke.

Ifølge en ny undersøgelse kan op til otte procent af alle dødsfald i USA relateres til en eller anden årsag, der har med dårlige søvn-mønstre at gøre.

Flere og flere bruger apps på smartwatch og mobiltelefon til at holde øje med deres søvn-kvalitet. (Foto: Waldemar / Unsplash)

Samtidig er det en realitet, at flere og flere mennesker lader elektronik hjælpe dem med at falde i søvn eller overvåge deres daglige søvn.

Det sker typisk via apps på mobiltelefonen eller smartwatches.

Disse apps fik deres helt store gennembrud under Corona pandemien. På linie med målinger af hjerterytme, blod-iltning, blodsukker, menstruations-cyklus og stress-niveau.

I lande som Indien og Kina skal hver fjerde borger bruge populære søvn-apps. Danmark er desværre ikke med i oversigten fra analysebureauet Statista.

Så mange mennesker har problemer med at falde i søvn eller få en god nats søvn. (Infografik: Statista.com)

Til gengæld viser tallene, at op mod 15 procent af amerikanerne har apps som f.eks. ”Sleep Cycle” eller ”Sleep Time” installeret på deres smartphone og/eller Apple Watch.

De pågældende apps bruger folk også til at forstå betydning af natlig sundhed og til at opbygge gode vaner, der hjælper med til at falde i søvn.

At det er vigtigt, afsløres bl.a. af, at 39 procent af amerikanerne siger, at de har lidt af et søvn-problem i de seneste 12 måneder. Det være sig søvn-løshed, urolig søvn eller udfordringer med at falde i søvn.

Italienerne hører også til de værste snuere med 48 procent, der har søvn-problemer. Helt modsat i Indien, hvor kun 26 procent af befolkningen sover dårligt….

Så udbredte er søvn-apps efterhånden i en række lande. (Infografik: Statista.com)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musen her er meget anderledes