Kan du se pladespilleren?

Virksomheder bruger flere penge på it

(Foto: Getty Images / Unsplash+)

Danske virksomheder har opdaget, at det er vigtigt at følge med digitaliseringen og sørge for, at deres it-systemer er godt sikret mod cyber-kriminelle.

Derfor vil de i år investere 7,7 milliarder kroner mere i it end i 2022. Det sker på trods af dystre udsigter til krise og afmatning forude.

Fremgangen i it sker på bekostning af andre investeringer på næsten alle andre områder. De vil tværtimod blive skruet ned på grund af usikkerhed i verden omkring os.

Det er de store danske virksomheder, der bruger ekstra penge på nyt it og digitalisering. (Infografik: DI Digital)

 

Det viser en ny og endnu ikke offentliggjort rundspørge, som landets største erhvervs-organisation – DI – har foretaget blandt sine medlemmer.

Danske virksomheder fik et ”wake-up-call” under Corona pandemien, hvor både forbrugere og erhvervskunder blev tvunget til at gå online.

I 2022 reagerede virksomhederne med den største stigning i til år i indkøb af moderne it. Trenden ser ud til at fortsætte her i 2023:

”Det er en rigtig god nyhed, at danske virksomheder fortsat forventer at investere i digitalt udstyr og digitale løsninger,” siger branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg.

Branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg fra Dansk Industri er bekymret over, at små og mellemstore virksomheder bruger meget mindre på it-investeringer i år end gennemsnittet i dansk erhvervsliv. (Foto: Kasper Witte / Büro Jantzen)

”Danske virksomheder klarer sig bl.a. så godt ude på verdensmarkedet, fordi de har været dygtige til at bruge ny teknologi og innovation til at skabe konkurrence-dygtige produkter, som der er stor efterspørgsel på,” fortsætter hun.

Rikke Hougaard Zeberg er dog bekymret for, at små og mellemstore virksomheder ikke rykker så stærkt som de store i dansk erhvervsliv:

Af de godt 7,5 milliarder kroner, som bliver investeret ekstra i it-systemer i år, kommer kun mellem 650 og 700 millioner fra landets små og mellemstore virksomheder – SMV’erne.

Det svarer til blot ni procent af investeringerne. Alt for lidt, når SMV’erne står for ca. 30 procent af alle investeringer i dansk erhvervsliv….

Efter et dyk i 2020 er danske virksomheder fpr alvor begyndt at investere i nyt it sidste år. (Illustration: DI Digital)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan du se pladespilleren?