iPhone 15 Pro Max får super-tele

Kan du se pladespilleren?

(Foto: Miniot)

LP-plader i vinyl vinder fortsat frem i popularitet og overhalede faktisk salget af cd-skiver i USA sidste år. Ingen af de to kommer dog bare i nærheden af musik-streaming.

Den trend har selvfølgelig også vækket fabrikanterne af Hi-Fi udstyr. De kan ikke kun nøjes med at støve deres gamle pladespillere af og sende dem på markedet igen. Der er også brug for nytænkning.

Den kommer i fuldt flor hos hollandske Miniot, der har udviklet verdens første grammofon, hvor man kun ser vinyl-skiven – ikke selve pladespilleren.

(Foto: Miniot)

Normalt er grammofoner nogle ret konventionelle kasser i metal og/eller træ. De skal stå meget vandret, for at den spinkle diamantnål kan grave sig præcist igennem pladerillen.

Desuden må de gerne være affjedret, så bump og vibrationer udefra ikke forplanter sig til vinylen og får nålen til at hoppe og danse.

Miniots ny Black Wheel er et fornemt eksempel på, at man kan bruge moderne teknologi til at bryde med traditionel tankegang i pladespillere.

(Foto: Miniot)

Black Wheel er ikke markedets første grammofon, der står lodret. Men den er helt sikkert den eneste pladespiller, man ikke kan se. I hvert fald ikke sådan umiddelbart.

Motor og elektronik i Black Wheel ligger gemt i en cirkelrund boks, der placeres lige under pladetallerkenen.

Visuelt virker ideen bedst, når Miniots grammofonen står lodret, men fungerer såmænd også i vandret stilling. Her mest, fordi Black Wheel fylder meget mindre end en konventionel pladespiller.

Ligesom Bang & Olufsens berømte Beogram 4000 bruger Miniots en tangential tonearm i stedet for den sædvanlige, som sidder i et hjørne af pladespilleren og fører pick-up og nål i en bue hen over grammofon-pladen.

Miniot har fremstillet de næsten usynlige pladespillere i flere år. Black Wheel er den nyeste og mest avancerede af slagsen.

Black Wheel i sort og pudset metal bliver håndbygget efter bestilling, hvilket selvfølgelig gør den kostbar. 3.800 euro koster den, hvilket svarer til knap 29.000 kroner. Kun mellem fem og ti eksemplarer fremstilles om måneden.

Vil man ikke ofre helt så meget, tilbyder Miniot en knap så avanceret Wheel 2 udgave til 2.000 euro eller ca. 15.000 kroner. Den kommer så i et mere klassisk outfit i træ….

Betjeningen foregår enten via fjernbetjening eller vedf at trykke på små knapper på siden af pladespilleren. (Foto: Miniot)

(Foto: Miniot)

Miniot bruger en tangential tonearm, der skal give en bedre lyd, fordi den fører nålen frem i samme vinkel, som vinylskiven blev skåret. (Foto: Miniot)

Da Miniot håndbygger sine pladespillere, kan man naturligvis også bestille dem i andre kulører som f.eks. i hvidt. (Foto: Miniot)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 15 Pro Max får super-tele