Vi køber elcykler som aldrig før

Her er den første WiFi 7 router

(Foto: Netgear)

Det er som regel udmærket at være ude i god tid. Kommer man så først med en nyhed, får man også den største omtale.

Ud fra dette princip har den amerikanske netværks-specialist præsenteret markedets første WiFi 7 router, der kan overføre data lynhurtigt med 50 gigabit pr. sekund (Gbps).

Problemet er blot, at den nye WiFi 7 standard slet ikke er færdig. Desuden ventes Wi-Fi 7 netværk ikke at komme på markedet i større stil før i 2026.

Derfor er Netgear tidligt ude. Køber man den nye Nighthawk RS700S router, når den formentlig kommer til salg senere i år, må man så nøjes med at køre WiFi 6 eller det langt mere udbredte WiFi 5.

Især WiFi 6 må være rigeligt hurtigt til det trådløse netværk i hjemmet. Også, selvom flere familie-medlemmer bruger det online til alt fra tv-streaming i 4K kvalitet, online-spil, video-møder og surfing på internet.

Den nye WiFi 7 router har kræfter nok til at håndtere, at adskillige brugere kan være online samtidig med krævende opgaver som tv-streaming, computerspil eller video-møder. (Foto: NetGear)

 

Nighthawk RS700S fra Netgear er en tre-bånds router: Ud over de sædvanlige to frekvensbånd udnytter den nye router 320 MHz kanaler, hvor man kan overføre fem Gbps.

Nok så vigtig som hastigheden er routerens reaktionstid. Især for gamere, der bruger timer hver dag på avancerede online computerspil. Det samme gælder for brugere af Virtual Reality (VR).

Netgear hævder således, at Nighthawk RS700S har 100 gange lavere ”latency” – forsinkelse – end konventionelle WiFi routere.

Dertil kommer, at den nye WiFi 7 router skal kunne dække et indendørs areal på op til 325 kvadratmeter. Det er flot og skal lykkes takket være en ny type antenne.

Har man et endnu større hjem eller kontor – eller der er mange tykke vægge – kan Nighthawk RS700S selvfølgelig kobles i et mesh-netværk med flere separate routere. I så fald vil hastigheden dog nok falde mærkbart.

Den nye WiFi 7 router er så ekstremt hurtigt, fordi den kan udnytte et nyt tredje frekvensbånd på 320 MHz. Alle andre WiFi routere på markedet i dag må nøjes med de to 5 og 2,4 GHz bånd (Foto: NetGear)

Som alle gode WiFi routere er den nye Netgear udstyret med andet end trådløs kommunikation:

Nighthawk RS700S  har både en 10 Gbps Ethernet kabel-port til store WAN netværk og fire tilsvarende stik til et mindre LAN.

Desuden kan Netgear nyheden arbejde sammen med de hurtigste fiber-forbindelser, som teleselskaberne kan levere på det danske marked.

Nighthawk RS700S skal komme på det amerikanske marked i andet kvartal af 2023. Her skal routeren koste voldsomme 700 dollars eller ca. 5.000  kroner.

Man betaler dyrt, hvis man vil være først med nyhederne….

(Foto: NetGear)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi køber elcykler som aldrig før