Spotify får et nyt ansigt

Fælles kørekorts-app på vej i EU

(Foto: App Store)

I Danmark er vi på mange måder mere digitaliserede end andre EU-lande.

Det gælder både med tjenester som MobilePay, MitID, E-boks og muligheden for at få indblik i sine patient-informationer via internet.

Vi har også et digitalt kørekort i skikkelse af en app på mobiltelefonen. Det er så moderne, at det ikke er gyldigt uden for landets grænser.

Formentlig er Danmark forbillede for det nyeste initiativ fra EU-Kommissionen. Den vil have indført et digitalt kørekort, der fungerer i alle unionens lande.

Ifølge EU-Kommissionen skal det digitale kørekort gøre det nemmere at forfølge færdsels-syndere på tværs af landegrænser.

Over 20.000 mennesker mistede sidste år livet ved trafik-ulykker i EU – langt de fleste fodgængere, cyklister samt brugere af scootere og motorcykler.

Kørekortet skal også gøre det lettere for det lokale politi at tjekke, om det fremviste kørekort er gyldigt – eller om det eventuelt er stjålet.

Desuden ser Kommissionen det digitale kørekort som et af flere vigtige elementer i EU’s mål om at have nul dødsfald på EU’s gader og veje i 2050.

Endelig skal den ny app gøre det muligt at indføre de samme regler for erhvervelse af kørekort på tværs af landegrænserne.

Alle skal f.eks. have lov til at tage kørekort, når de er 17 år. De kan så køre fra deres 18-års fødselsdag.

Det vil dog ske med en to-årig prøve-periode, der kan håndteres af det digitale kørekort:

Det skyldes, at teenagerne kun udgør otte procent af alle bilister, men står for 20 procent af alle fatale færdsels-ulykker.

På samme måde skal digitaliseringen af færdselsregler forhindre, at folk, der har fået frakendt deres kørekort i ét land, kan køre videre i et andet.

Forslaget om det digitale EU-kørekort sendes nu videre fra Kommissionen til drøftelse i EU-parlamentet og Det Europæiske Råd.

Hvornår kørekorts-app’en kan indføres i hele EU, er der ingen, som tør sætte dato på….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spotify får et nyt ansigt