Telmore endnu mere underholdende

Så stærke er iPhones i verden

(Foto: Sahej Brar / Unsplash)

Det er ikke kun i Danmark og USA, hvor iPhones er de mest solgte mobiltelefoner. Herhjemme sågar med en totalt dominerende markedsandel på omkring 60 procent.

Også ude i resten af verden bliver Apples iPhone modeller mere og mere populære.

Faktisk stod æble-logoet på otte af de 10 mest populære smartphones i 2022. De to andre var fra Samsung. Det viser en ny analyse fra Counterpoint Research.

Verdens mest populære mobiltelefon i 2022 var iPhone 13.

Den sad på fem procent af samtlige solgte smartphones sidste år og har ligget nummer ét i samtlige måneder fra sin premiere i september 2021 og frem til september 2022, hvor den blev overhalet af den nye iPhone 14 generation.

Apples dyreste mobiltelefon – iPhone 14 Pro Max – var den næst-mest solgte smartphone i verden i 2022. (Foot: Gentcreate Photography / Unsplash)

iPhone 13 udgjorde samtidig 28 procent af alle de iPhones, der blev købt sidste år. Alle andre iPhone modeller måtte fordele sig på de resterende 72 procent.

På den globale andenplads landede iPhone 14 Pro Max.

Det er første gang, at en så dyr smartphone model ender så højt oppe på salgslisten. Pro Max overhaler dermed også de billigere Pro, iPhone 14, iPhone 14 Plus og iPhone SE telefoner.

Ifølge Counterpoint Research står mobilerne i Top-10 for 19 procent af samtlige solgte enheder i 2022.

Den andel venter analytikerne vil stige her i 2023, fordi forbrugere i krisetider plejer at holde sig til det sikre og velkendte. Nye mærker får det svært.

(Grafik: Counterpoint Research)

Den gamle iPhone 12 sælger fortsat godt – ikke kun i Danmark. Den var verdens bedst sælgende smartphone i 2021 og holdt en flot ottende-plads i 2022.

Det skyldes uden tvivl, at Apple sælger sine ældre iPhones til markant lavere priser end sine nye. En god lokkemad til de mange, der synes, at en iPhone 14 er for dyr.

Helt modsat Apple, hvor alle nye modeller koster mange penge, havde Samsung størst salgs-succes med sine billige budget-modeller Galaxy A13 og Galaxy A03 telefoner.

Det er de eneste to ikke-5G telefoner på Counterpoints Top-10, hvor de er placeret som nummer fire og 10 med henholdsvis 1,6 og 1,1 procent markedsandel på verdensbasis.

Til sidst må jeg hellere svare på, hvorfor Samsung kan være verdens største smartphone fabrikant, når Apple har fire gange så mange mobiler med i Top-10?

Det skyldes gange enkelt, at Samsung har mange flere modeller i sit program – fordelt på S-, A-, M- og Z-familierne.

Tilsammen sælges de i flere eksemplarer end Apples forholdvis få forskellige iPhones….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Telmore endnu mere underholdende