Bliver folde-mobiler snart et hit?

Klassisk hjælp til Apple Music

(Foto: Apple)

Selvom de fleste mennesker nok søger efter pop- og rock-musik, når de streamer fra Spotify eller Apple Music, er der fortsat et stort publikum til klassiske toner.

Dem vil Apple nu hjælpe med en ny app, der kører uafhængigt af den normale Apple Music app og ikke kræver et udvidelse af abonnementet.

Apple Music Classical har været undervejs med den nye app siden 2021, hvor Apple købte den amerikanske Primephone streaming tjeneste. Den var specialist i klassisk musik.

Omsider skal den nye app være klar den 28. marts. Den bliver en del af det eksisterende Apple Music abonnement, men kan også findes som del af Apples One tilbud til familier, studerende og enkelt-personer.

Apple Music Classical råder over fem millioner digitalt lagrede klassiske værker – fra helt ny-indspillere numre til de berømte klassikere. Dertil kommer over 700 præ-forberedte spillelister.

Det vil være muligt at streame den klassiske musik i høj og tabsfri lydkvalitet i 192 kHz og 24 bit. Tusinder af numre kan også afspilles med rumlig lyd i Spatial Audio.

At dømme ud fra de første billeder minder Music Classical meget om den normale musik-app fra Apple. Betjeningen foregår via kun fire knapper på skærmen.

Fra begyndelsen kan Apple Music Classical køre på alle iPhones, der har styresystemet iOS 15.4 eller højre ombord. En version til Android telefoner skal komme senere.

Ivrige lyttere af klassisk musik skal kunne bestille den nye app i Apples App Store. Apple Music Classical vil så blive downloadet automatisk på lancerings-datoen, hvis man har valgt Auto Update på sin iPhone….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bliver folde-mobiler snart et hit?