Klassisk hjælp til Apple Music

Audi har ny sej elcykel

(Foto: Audi)

Det er bestemt ikke usædvanligt, at bilfabrikker også sælger smarte cykler til deres trofaste kunder. Mercedes Benz, Porsche, Toyota og BMW er gode eksempler.

Nu vil Audi åbenbart også være med i den to-hjulede leg:

På det engelske marked har Audi lanceret en super-sej elektrisk mountain bike, der skal være inspireret af Audis RS Q e-tron ørken-racerbil.

(Foto: Audi)

Om cyklen også dukker op i Danmark, er nok mere tvivlsomt. Cyklen bygges kun i et limiteret oplag, hvor et eksemplar koster 8.499 pund eller knap 73.000 kroner. Audi har jo aldrig været billig.

Audi fortæller, at man gerne vil ”tilbyde alternativer former for e-mobilitet end på fire hjul.”

Første udspil fra Audi på den front har fået det uendeligt lange navn ”Audi Electric Mountain Bike Powered by Fantic”.

Designet på Audis nye elektriske mountain bike skal være inspireret af Audis RS Q e-tron racer fra Paris-Dakar rallyet. (Foto: Audi)

Navnet fortæller, at Audi har hentet assistance fra italienske Fantic, der er specialist i offroad motorcykler og elcykler. Desuden indeholder Audi to-hjuleren komponenter fra bl.a. SRAM, Brose, Renthal og Mavic.

Elmotoren fra Brose er centralt placeret i stellet. Den tilbyder 250 watt og et saftigt drejnings-moment på 90 Nm. Dertil kommer 12 mekaniske SRAM GX Eagle gear.

Batteriet er på 720 Wh, men Audi oplyser ikke nogen rækkevidde på en opladning. Den er nok ikke så stor, når man bruger den seje mountain bike i terrænet.

(Foto: Audi)

Selve cykelstellet er fremstillet af aluminium og kulfiber. Det har professionelle Öhling støddæmpere og en komfortabel Sella Italia Novus Boost EVO sadel på toppen.

Forhjulet på Audi cyklen er større end baghjulet: Fortil sidder en 29-tommers Mavic fæl på et 2,6 tommers tykt Vittoria E-Mazz offroad dæk. Bagtil er fælgen 27,5 tommer på et 2,8 tommer tykt Vittoria Martello dæk.

Cykelstyret er et Renthal Fatbar V2 med et lille digitalt kontrol-display i midten. Bremserne – og de er jo vigtige – er 220 mm skiver på forhjulet og 203 mm bagpå. Begge bremser kommer fra IN.CA.S.

Endelig skal nævnes, at Audi vil levere den nye elcykel i tre stelstørrelser. De kan i øjeblikket forudbestilles online via Audis Genuine Accessories portal….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk hjælp til Apple Music