Gult skal redde iPhone 14 Plus

Her slukker de internet oftest

(Foto: Kojo Kwarteng / Unsplash)

I Danmark kan vi godt opleve, at internettet bryder ned. Som regel i korte perioder på grund af tekniske problemer eller en gravko, der har skåret et kabel over.

Mange andre steder ude i verden har internet-slukninger helt andre årsager. Meget ofte politiske, fortæller en ny https://www.accessnow.org/analyse fra Access Now.

Den slags afbrydelser bliver straks kritiseret ofte – ikke mindst i de sociale medier – men det afholder bestemt ikke magthavere fra at censurere eller lukke helt ned for apps a la Facebook og YouTube eller trække stikket for et helt lands internet-forbindelser.

Lidt overraskende for mange er det nok, at Indien er det land i verden, der lukkede ned for internet oftest i 2022. I alt 84 gange, hvilket er fire gange så ofte som Ukraine og Iran.

I Ukraine var det dog ikke regeringen i Kiev, der slukkede for internet, men de russiske tropper, som invaderede landet.

(Infografik: Statista.com)

Historisk set er revolutionen i Ægypten i 2011 og Tyrkiets militærkup i 2016 de mest velkendte internet-stop, der blev styret politisk.

I Indien samles de fleste slukninger af internet i den urolige region Kashmir op til Pakistan. I 2022 har inderne dog også lukket ned for nettet i forbindelse med eksamen i skolerne og under politiske protester i Rajasthan.

Ifølge analytikerne fra Access Now er det desværre blevet mere almindeligt igen i de seneste par år at bruge metoden med at stoppe internet for at lukke munden på politiske modstandere og befolkningernes mening.

Internettet har i øvrigt ikke kun betydning for det frie ord. Nedbrud og lukninger betyder også mange penge:

Sidste år kostede de mange bevidste internet-stop på tilsammen 1.500 timer i Indien landets økonomi omkring 164 millioner dollars eller knap 1,2 milliarder kroner.

Det er dog kun en lille del af omkostningerne, når man ser på verdens plan. Teleselskabet Top 10 VPN vurderer således, at bevidste internet-lukninger tilsammen kostede 24 milliarder dollars i 2022 eller ca. 170 milliarder kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gult skal redde iPhone 14 Plus