Luksus for vin-elskere

Nye Sony tv for enhver smag

(Foto: Sony)

Sony har præsenteret sine nye 2023 tv-modeller, der skal omfatte tilbud i alle prisklasser og med forskellige teknologier indbygget. Kort sagt noget for enhver smag.

I den dyrere end kan entusiaster f.eks. gå efter tv med Mini LED teknologi i skærmen. Noget billigere er Sony fjernsyn med OLED, mens de mere budget-venlige disker op med Full Array LED displays.

Nøgleordet hos Sony synes dog at være betegnelsen XR. Det er en ny type processor, der skal forbedre billed-gengivelsen synligt med f.eks. mindre støj og mere naturlige bevægelser. Dertil kommer en bedre kontrol af tv’enes baggrundslys.

XT chipsættet ligger primært i Sonys nye Bravia top-tv, der fås i fire modeller – X95L Mini LED, X90L Full Array LED, A95 QD-OLEDog A80L OLED.

(Foto: Sony)

De nye XR tv viser ikke kun flotte billeder, men lader dem ledsage af god lyd:

De indeholder nemlig Sonys Acoustic Center Sync teknologi, der arbejder bedst sammen med Sonys egne soundbars.

Her kommer soundbaren så til at fungere som en lydmæssig stor center-kanal, når altså tilføjer et antal side- og baghøjttalere til et Surround Sound anlæg i biograf-klassen.

Sonys nye XR tv ruller også frem med en stribe nye gamer-relaterede features, der henvender sig til de mennesker, som bruger stuens store tv til computerspil.

Når man kombinerer de nye Sony Bravia XR tv med en Sony soundbar under skærmen, kan tv og bar fungere sammen som en meget stærk centerkanal. Det kræver dog, at man også har placeret side- og baghøjttalere til et surround system. (Foto: Sony)

Disse nye features omfatter bl.a. Auto HDR Tone Mapping og Auto Genre Picture Mode. De optimerer automatisk billeder, når man tænder et spil på f.eks. en Sony PlayStation 5 konsol.

Via en ny game-menu på tv-skærmen kan samtidig justere indstillingerne mere præcist under spillet, end man kunne i tidligere årgange af Sony tv.

Det store Sony Bravia XR SA95L tv indeholder også en særlig multi-view feature, der gør det muligt at bruge en del af skærmen til gaming, mens man ser streamet tv på en anden.

XR-modellerne er 4K og fås bl.a. som QD-OLED – Quantum dot OLED – både i store og lidt mindre varianter. Det er f.eks. 55, 65 og 77 tommertommer.

(Foto: Sony)

De mere konventionelle OLED tv fra Sony kommer med skærme på 55, 65, 77 og 83 tommer, der alle viser 4K med hurtig 120 Hz billed-opdatering, så de fungerer perfekt med selv avancerede computerspil.

Topmodellerne i Bravia XR X95L familien fås i enten 65, 75 eller 85 tommer. De benytter et baggrunds-belst Mini LED system med meget mindre LED-lamper end normalt.

Resultatet skal være, at billed-gengivelsen bliver mere præcis. Tv’ene kan således vise dybt sort ligesom OLED, men med en højere lysstyrke.

Alle Sonys nye tv kører med Google TV styresystemet og kan bruges sammen med Dolby Vision, IMAX Enhanced og Netflix Adapted Calibration.

Sony har endnu ikke oplyst priser og leverings-tidspunkt for de nye 2023 tv-modeller….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksus for vin-elskere