Ny stor MacBook Air i april

Dansk Erhverv forbyder TikTok

(Foto: Collabstr / Unsplash)

Natten til i dag forbød både USA og Canada sine ansatte i staten at bruge TikTok på deres smartphones, tablets osv.

Her til eftermiddag fulgte Dansk Erhverv og Folketinget efter.

Dansk Erhverv har meddelt sine 400 medarbejdere, at de skal slette den populære kinesiske app med virkning fra i morgen den 1. marts på alle deres arbejds-telefoner og andre enheder, der relaterer sig til deres jobs.

Folketinget er knap så drastisk. Landets øverste politiske myndigheder fraråder sine medlemmer og andre ansatte i Tinget at bruge TikTok.

I 2022 var TikTok verdens mest downloadede app. (Foto: Gizchina)

I sidste uge valgte flere partier i Folketinget at forbyde medlemmer og ansatte at bruge app’en på deres arbejdstelefoner.

Dansk Erhverv reagerer ikke direkte på nattens TikTok nyheder fra USA og Canada. Organisationen har haft et forbud undervejs i nogle dage efter anbefaling fra Center for Cybersikkerhed (CPCS).

Centret, der hører under Forsvarets Efterretnings Tjeneste, betragtes som den ypperste ekspertise i datasikkerhed og hacker-trusler i Danmark. Det samme har Folketinget.

I den forløbne uge rådede CPCS statsligt ansatte fra at have TikTok installeret på tjenstlige enheder – først og fremmest mobiltelefoner.

Egentlig er det mest teenagere, der bruger TikTok til f.eks. små sjove videoer. Både politikere og Folketinget og voksne ansatte i Dansk Erhverv må også gøre det, siden TikTok nu er blevet forbudt begge steder. (Foto: Getty Images / Unsplash+)

Der var dog ikke tale om et decideret forbud, sådan som man har set det i USA og Canada.”Vores beslutning sker ikke på baggrund af konkrete hændelser, men som et eksempel på rettidig omhu. Når Center for Cybersikkerhed siger, at der er risiko for spionage ved at bruge TikTok, må vi reagere på det,” forklarer Casper Klynge. Han er vicedirektør i Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Folketingets formand, Søren Gade (V), siger nogenlunde det samme i en egen pressemeddelelse:

”Folketinget tager bestik af de vurderinger, som kommer fra sikkerheds-myndighederne. Når der nu ifølge Center for Cybersikkerhed er risiko for spionage ved at bruge TikTok, indretter vi os efter det.”

Flere og flere danske virksomheder og deres reklamebureauer bruger i dag TikTok som et kommercielt alternativ til Instagram og Facebook. Spørgsmålet er, om de bliver påvirket af de nye forbud mod det sociale medie. (Foto: Unsplash+)

Folketinget følger dermed i hælene på EU-Kommissionen, der for 14 dage siden forbød sine 32.000 ansatte at bruge TikTok på deres mobiltelefoner.

Dansk Erhverv anbefaler i øvrigt, at både private og offentlige virksomheder her i landet enten bør droppe TikTok eller i det mindste må overveje, om der er risiko ved at bruge app’en.

Det kan både være til markedsføring af virksomhedens produkter og som mobiltelefon legetøj for medarbejdere.

Advarslerne og forbuddet mod TikTok kommer netop på et tidspunkt, hvor det sociale medie med oprindelse i Kina nyder stor fremgang hos især danske unge.

33 procent af USA´s unge bruger TikTok som deres primære kilde til nyheder, viser en analyse fra Pew Research. (Foto: Natureaddict / Pixabay)

TikTok har således åbnet et eget kontor her i landet for nogle måneder siden for at lokke endnu flere end de i øjeblikket 200.000 danskere, der har TikTok installeret på deres smartphone. Otte procent af danskerne kigger dagligt på TikTok.

Samtidig benytter flere og flere danske virksomheder TikTok i deres online markedsføring – som alternativ til Instagram og Facebook.

Organisationen Dansk Erhverv har 18.000 virksomheder som medlem og har derfor stor indflydelse på TikToks fremtid her i landet….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny stor MacBook Air i april