Metaverse vokser laaangsomt

YouTube går ind i podcasts

(Foto: Cardmr.nl / Unsplash)

Det har længe været ventet, at YouTube ville komme med et modtræk mod sine konkurrenter Spotify, Amazon og Apple og gå ind i podcasts.

Det ser dog kun ud til at være en lidt halv-hjertet satsning, for YouTube går ikke efter at få egne kendisser som podcastere, der eksklusivt leverer til den populære video-tjeneste.

Netop dét har ellers været en kæmpe succes for Spotify, der har betalt i dyre domme for at tegne kontrakter om podcasts med bl.a. USA’s ex-præsident Barack Obama og dennes kone Michelle.

I stedet vil YouTube Music udnytte, at man allerede i dag er vært for masser af video-versioner af podcasts. Nogle af dem får millioner af klik på hver episode.

YouTubes rent audio-baserede podcasts vil i første omgang være forbeholdt USA, men YouTube siger, at mange flere lande vil følge efter om kort tid.

YouTube vil lægge podcast værktøjer i sin YouTube Studio software, ligesom podcastere senere i år vil kunne lægge lydproduktioner ind på YouTube via RSS-feeds.

Ifølge flere amerikanske medier vil alle YouTube brugere i princippet kunne lytte med på de nye podcasts. De vil dog være forsynet med reklamer, medmindre man er betalende abonnent på YouTube Music….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Metaverse vokser laaangsomt