Nu går Sonos ind for Bluetooth

Spotify lader OpenAI tale

(Foto: Spotify)

Moderne kunstig intelligens som ChatGPT og OpenAI er på vej ind allevegne, efter at Microsoft og Google har indledt et veritabelt kapløb om at gøre både søgemaskiner, browsere og tekstbehandlinger mere kloge i fremtiden.

Også Spotify vil have sin del af den intelligente kage. Det sker med en ny form for personlig udvælgelse af musik til hver bruger, som den svenske musik-streaming-gigant meget apropos kalder for ”DJ”.

Det sker ikke kun med musik-forslag på skærmen. Næhh – DJ taler til sin bruger med en computer-genereret stemme i højttalere eller øretelefoner.

DJ benytter sig af Spotifys velkendte features til at skræddersy spillelister, brugere Discovery of the Week eller muligheden for at lade Spotify vælge musik på basis af valg af kunstnere og musikstile, man har gjort tidligere.

Spotify har imidlertid savnet en funktion, som konkurrenten Apple Music har. Via Apples Siri agent kan man f.eks. bede om bare at køre løs af musik, man kan li’.

Så vil Apple Music spille både musik, man tidligere har brugt og samtidig tilføje andre numre i samme stil. Det kan både være gamle favoritter, man har glemt, eller helt nye melodier.

Præcist det samme skal DJ gøre hos Spotify, hvor man har fyldt en ordentlig portion kunstig intelligens (AI) i den nye feature.

Hele intelligensen har Spotify ikke selv bygget. Den er kommet ind i huset via teknologi fra det lille firma Sonantic, som Spotify købte sidste år.

Sonantic har speciale i kunstige computer-stemmer, der lyder meget naturlige. I DJ’s tilfælde imiterer man den måde, som Xavier ”X” Jernigan taler på. Han er Spotifys chef for Cultural Partnerships.

Spotify understreger, at ingen af de sætninger, man hører fra X er optaget på forhånd. De er alle genereret af den intelligente OpenAI software, som Microsoft for nylig købte – og som alle Microsofts konkurrenter frygter.

Til gengæld har Spotify ladet alle sine eksperter uddanne den kunstigt kloge DJ. Både musik-redaktører, programmører, database-specialister og manuskript-forfattere.

Brugeren selv skal også kunne påvirke DJ direkte:

Hvis man ikke kan lide hans første valg af melodier, kan man bede ham om at finde noget helt andet.

Så kvitterer DJ med et lydeligt ok, og han begynder at spille f.eks. helet numre, der passer ind i den brugerprofil, man har på Spotify.

Eneste problem for os danskere er, at DJ endnu ikke er landet i vores lille land. Den nye feature er foreløbig kun rullet ud som beta-prøve-version til Spotifys betalende Premium abonnenter i USA og Canada….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu går Sonos ind for Bluetooth