Sådan ser det ud med demokratiet

Ældre iPhones storhitter

(Foto: Janeb13 / Pixabay)

Den økonomiske krise og hele den grønne bølge har været med til at ændre mange danskeres opfattelse af nye og brugte mobiltelefoner.

Nu er det ikke længere ytt og købe en gammel, men ny-istandsat iPhone. Tværtimod er det ligefrem ved at være cool.

Ifølge det finske firma Swappie, der køber og istandsætter iPhones på bl.a. det danske marked, kan man se en tydelig trend:

Hvor brugte iPhone 11, 11 Pro og iPhone X var de mest populære i første halvår af 2022, stor-hittede den fem år gamle iPhone 8 sammen med Apples billige mobil-modeller i andet halvår. Her fordobledes f.eks. salget af iPhone SE.

Swappie har aldrig oplevet en lignende udvikling og kan kun forklare det med, at danskerne vil spare penge på de telefoner, de køber:

“Normalt ville en fem år gammel telefon blive udfaset, og salget falde for en mobil med så mange år på bagen. Hos os har det været helt modsat,” fortæller Casper Andersen,. Han er dansk landechef for Swappie.

Fem år gamle iPhone 8 telefoner er pludselig blevet trendy hos de danske publikum. (Foto: Swappie)

Han tilføjer, at danskerne slet ikke har mistet interessen for at købe en iPhone, men den behøver ikke længere at være den nyeste model:

”Danskerne er fortsat interesserede i at købe iPhones, men de behøver ikke at være den nyeste model. Flere og flere forbrugere får øjnene op for, at en ældre model kan opfylde deres smartphone-behov. De kan sagtens fungere fuldstændig som nye, når de er renoveret og shinet op,” forklarer Casper Andersen.

Ved at købe istandsat elektronik er der også andre fordele end det økonomiske. Køberen bidrager til en cirkulær økonomi og den grønne omstilling.

En istandsat iPhone belaster klimaet med 78 procent mindre CO₂ end en ny. Desuden er køberen med til at mindske de enorme mængder af tech-affald, der hober sig op på lossepladser verden over.

“E-affald er verdens hurtigst voksende affaldskilde, og smartphones er en af de helt store syndere,” konstaterer den danske Swappie-chef.

Swappie er Nordens førende online-butik inden for salg af istandsatte smartphones og en af de hurtigst voksende virksomheder i verden.

Swappie opererer i 12 europæiske lande – herunder Danmark. Flere markeder kommer på kortet inden længe….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan ser det ud med demokratiet