Snapchat har igen vokseværk

Øretelefoner til sportsfolk

(Foto: Creative Technology)

Mange fabrikanter tilbyder varianter af deres trådløse øretelefoner, som er modificeret, så de passer bedre til sportsfolk og fitness-udøvere.

De har typisk fået små ”vinger” på, der sørger for, at de ikke falder ud af ørerne under hårde fysiske aktiviteter.

Desuden er de ofte gjort mere vandtætte, så de sagtens kan tåle sved fra håret og en tur i brusebad efter træningen.

Teknisk set er de dog langt hen ad vejen identiske med deres mere ”civile” søskende. Med andre ord skal de stikkes dybt ind i brugerens ører.

De nye høretelefoner kan sagtens tåle en tur i svømmepølen. (Foto: Creative Technology)

Creative Technologies går en anden vej med sine nye Outlier Free Pro. Det er små trådløse høretelefoner, der bruger ”Bone Conduction” – på dansk knogle-ledning – til at overføre lydsignalerne.

I praksis betyder det, at brugerens ører ikke vil være fyldt med eller dækket af øre-puder eller -propper.

Hos Creative er adgangen til ørerne helt fri, fordi transducere placeres på tindingen. Herfra overføres via vibrationer gennem kraniets knogler og helt ind til det indre øre.

De nye Outlier Free Pro er bygget til at kunne holde til det meste. De er således certificerede efter de skrappe IP8 regler, som betyder, at man trygt kan tage høretelefonerne med ud at bade eller svømme. Et lille dyk tager de ikke skade af.

Mange vil ikke kalde Creative nyheden helt trådløs, fordi den har en fysisk bøjle mellem ørerne, hvor bl.a. batteri og hukommelses-lageret sidder- (Foto: Creative Technology)

Outlier Free Pro skiller sig også ud fra mængden ved at have en indbygget musik-afspiller. Den har 8 GB lager med plads til 2.000 sange, som man kan lytte til uden at have en smartphone lige ved hånden, som man streamer igennem.

Creative nyheden kan spille 10 timer på et fuldt batteri. 10 minutters hurtig-opladning kan samtidig sikre to timers ekstra spilletid.

Dertil kommer de mere almindelige features som f.eks. håndfri telefoni og stemme-styring via Apple Siri eller Google Assistent. Det seneste nye Bluetooth 5.3 gør det muligt at koble to signal-kilder til på samme tid.

Bone Conduction er noget, man skal vænne sig til, og lyden er heller ikke den samme som i traditionelle øre- og hovedtelefoner.

Creative Outlier Free Pro koster 130 euro eller ca. 965 kroner. Man kan også få nyheden som Outlier Free uden indbygget hukommelse til 90 euro….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snapchat har igen vokseværk