B&O hopper i Formel 1

Virtual Reality uden briller

(Foto: Brelyon)

Det er længe siden, at Virtual Reality (VR) eller Augmented Reality (AR) va, r noget, man fik præsenteret i science-fiction film og tegneserier.

I dag kan man se VR og især AR i mange sammenhænge, der ligger tæt på vores dagligdag.

Den helt store succes har de to teknologier ikke fået endnu, og det er vel et spørgsmål, om de får det, når Facebooks Metaverse vision om fremtidens internet bliver en realitet om nogle år.

(Foto: Brelyon)

Problemet har hele tiden været, at udstyr til VR og AR har været dyrt at købe og svært at betjene.

Dertil kommer, at de fleste lader sig afskrække, når de skal bære klodsede briller eller masker for at få glæde af de fascinerende billeder.

Det seneste nye forslag kommer fra californiske Brelyon. Her slipper man for brillerne, men må til gengæld acceptere en klodset skærm, der buer omkring brugeren.

(Foto: Brelyon)

Brelyons Ultra Reality Display er en 30 tommers skærm, der skal få brugeren til at føle, at han eller hun kigger ind i et billede på 110 eller 155 grader.

Den må være super til computerspil, men kan vel også bruges til kreative formål som f.eks. at redigere videoer, arbejde med flere regneark på samme tid, til teknisk udvikling, design osv.

Brelyon beskriver meget godt sin teknologi som ”wrap-around vision.” Den giver brugeren et tre-dimensionelt dybde-billede, der emulerer mennesvkets buede øjne.

Skærmen, som havde premiere under CES Show i Las Vegas for godt en måned siden, bruger OLED til at vise billeder i 8K kvalitet.

Selvfølgelig sørger Brelyon for, at lydsiden følger billederne ved hjælp af Spatial eller Surround Sound.

Brelyon er i øvrigt et spin-off fra det berømte Massachusetts Institute of Technology i Boston. I dag har den lille fabrikant sit hovedsæde tæt på Silicon Valley i Californien.

Brelyon er desværre ikke meget for at oplyse, hvad den spændende VR/AR skærm skal koste.

Til gengæld vil man gerne fortælle, at de første skærme er leveret til e en række virksomheder, der prøvekører den nye teknologi….

(Foto: Brelyon)

(Foto: Brelyon)

(Foto: Brelyon)

(Foto: Brelyon)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&O hopper i Formel 1