Din mobil kører på kobolt

Når Apple bliver lokal

En ny Apple Store i Ægypten. (Foto: Shail Patel)

Desværre har vi ingen Apple Stores i Danmark – kun forhandlere af Apple produkter.

Ikke fordi de er dårligere end Apples egne butikker, men mange steder i verden gør Apple noget ekstra-ordinært ved arkitekturen i sine Stores.

Nu har den indiske designer Shail Patel forestillet sig, at Apple lader sig inspirere af den trend i brug af lokale råvarer, som har gjort bl.a. NOMA og det nordiske køkken verdensberømte.

Hvis Apple skulle finde på at åbne en egen Store i Danmark, skal den naturligvis være udført i nordisk minimalisme. Den indvendige farve er hvid. (Foto: Shail Patel)

Til at hjælpe sig har Patel hentet den kunstigt intelligente MidJourney software. Her skriver man sine ønsker i tekst, hvorefter programmet tegner og maler ønskerne visuelt.

De fascinerende resultater kan du se i kavalkaden af billeder til denne artikel.

De viser, hvordan en Apple Store kunne se ud, hvis den skal følge lokale og regionale traditioner og kultur….

New York har kælenavnet Big Apple. Derfor skal den næste Apple butik i USA’s største by afspejle en blanding af kitsch og moderne arkitektur. Et gyldent æble midt i New York må være det helt rigtige. (Foto: Shail Patel)

I dette koncept – skabt af kunstig intelligens – møder Apple Sydafrikas farverige kultur og arkitektur. (Foto: Shail Patel)

Hvis du har besøgt Japan, vil du kunne genkende mange af linierne og de anvendte materialer i dette forslag til en ny Apple Store i det fjernøstlige land. Indendørs er rummene delt op med papirvægge. (Foto: Shail Patel)

I Østeuropa og Rusland oplever man ofte en brutal form for arkitektur, så den skal en lokal Apple Store selvfølgelig spejle sig i. Bygningerne må gerne se store og dominerende ud. (Foto: Shail Patel)

Hvis Apple vil åbne en ny Store i f.eks. Tyskland eller Holland, vil den ofte skulle matche med omgivende bygninger i Art Deco eller Modernisme. (Foto: Shail Patel)

En Apple Store i Afrika skal lade sig påvirke af omgivelsernes farver og rå natur. Apple-logoet er bygget direkte ind i butikkens mudrede front. (Foto: Shail Patel)

Designeren forestiller sig, at en Apple Store i det centrale Vesteuropa vil have en renæssance-agtig storhed over sig. Med enorme glasflader og højt til loftet. (Foto: Shail Patel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Din mobil kører på kobolt