Uret til Transformers fans

Din mobil kører på kobolt

(Foto: Frankie / Unsplash)

De færreste tænker på, hvorfra indholdet i deres smartphone stammer.

OK, man ved, at processoren næsten altid kommer fra USA, Sydkorea eller Taiwan.

Samlet og bygget er mobilen sandsynligvis i Kina, selvom Indien og Vietnam også er ved at blive store smartphone fabrikanter – bl.a. for Apple.

Til gengæld er de færreste klar over, at et vigtigt element i deres telefoner stammer fra den Demokratiske Republik Congo i Afrika.

Landet er nemlig verdens største leverandør af råstoffet kobolt, der bruges som metaldelen i Li-ion batterierne på din smartphone.

Dét burde vi være lidt kede af, for Congo er placeret som et af verdens mest korrupte lande. Kun 14 af 180 lande er værre, fortæller Transparency International. Helt modsat med Danmark, der er verdens mindst korrupte land.

Ifølge analyse-firmaet Statista lever omkring en million congolesere som moderne slaver, mens mlandet også er berygtet for børne-arbejde.

Det amerikanske arbejds-ministerium anslår således, at 40.000 børn arbejder i Congos miner. De yngste er kun seks år gamle….

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uret til Transformers fans