Nu bliver toasteren intelligent

Brugt cykel ok – brugt mobil nej

(Foto: LB Forsikring)

Danskere er generelt åbne for at få brugte ting fra deres forsikrings-selskab, når de har fået deres stjålet eller ødelagt. Det gælder f.eks. cykler og reservedele til biler.

Til gengæld bryder danskerne sig ikke om at få en brugt mobiltelefon. De vil have en ny, når det er forsikrings-selskabet, der betaler.

Det viser en ny rundspørge, som LB Forsikring har foretaget blandt sine medlemmer.

48 procent eller næsten halvdelen svarer således, at de vil have det godt eller meget godt med genbrug.

Det er næsten samme procent som i 2021, da en tilsvarende analyse blev gennemført. Til gengæld er det 15 procent højere end i 2020. Den grønne tanke har tydeligvis spredt sig.

Bare ikke hos ejere af smartphones. Her svarer 52 procent af LB Forsikrings medlemmer, at de ikke vil acceptere en genbrugt mobiltelefon som erstatning. Heller ikke, hvis den fremstod som ny.

De unge under 30 år markerer sig de mest åbne, når det gælder genbrug af mobiltelefoner – og dét kan der være en god forklaring på:

Danske cyklister har ikke noget imod at få brugte cykeldele eller cykler fra deres forsikrings-selskab. (Foto: Norali Nayla / Unsplash)

”Vores unge medlemmer er vokset op med smartphones. De ser ikke mobilen som så kompliceret som ældre aldersgrupper. De ved også, at der ikke er så store forskelle på en ny telefon og en, der er blevet renoveret efter et par år,” fortæller Thomas Christensen. Han er adfærds-ekspert hos LB Forsikring.

Mens vi altså er ømme over for at modtage en brugt smartphone, er der slet ikke samme modstand, når det gælder cykler og biler.

51 procent af forsikrings-selskabets medlemmer er positive over for at få brugte reservedele, når de skal reparere deres bil.

LB mener, at forklaringen er generelt højere viden om, hvilke reservedele en bil indeholder end, hvad en smartphone rummer.

I 2022 blev 38,3 procent af de skadede kofangere hos LB Forsikrings medlemmer repareret fremfor at blive smidt ud og erstattet med nye. Det et ti procent flere end i 2020.

Cyklen er vi åbenbart mindste ømme over. 59 procent svarer nemlig, at de godt ville vælge genbrugte cykler eller reservedele, hvis de skulle have erstatning for deres jernhest.

1.872 medlemmer hos LB Forsikring har deltaget i den seneste nye undersøgelse. Den blev gennemført i december sidste år….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver toasteren intelligent