Hvad er vores største risici?

Her bliver barnevognen klog

(Foto: Glüxkind)

Det er snart 3,5 år siden, at jeg her på Leifshows.dk kunne præsentere den første elektrisk drevne barnevogn eller klapvogn med elektrisk motor i på det danske marked.

Den fungerede som en slags elcykel på fire hjul, hvor føreren kunne få elektrisk assistance, når det lille barn skulle skubbes op ad bakke eller igennem grus, jord og græs. Sikkert ofte med ekstra vægt fra indkøb undervejs på turen.

Siden har der været ret tavst omkring den nye elektriske generation af barne- og klap-vogne, der skal forkæle både barn og voksen skubber i lige høj grad.

Lige, indtil kanadiske Glüxkind nu præsenterer  verdens første klapvogn – stroller – med indbygget kunstig intelligens.

(Foto: Glüxkind)

Ella hedder nyheden, som nyhedsmedier i Canada, er begyndt at sammenligne med en Tesla til babyer og små børn.

Ikke kun har Ella en kraftig elmotor ombord, som kan tage en stor del af belastningen fra skubberne. Den er også 100 procent selvkørende.

Sin kunstige intelligens bruger Ella til selv at finde ud af, hvilket underlag klapvognen kører på – og tænder for el-assistancen derefter. Det samme gælder, hvis der køres i modvind. Ikke noget med manuel kørsel.

Ella sågar senere kunne fås sågar med indbyggede LiDar radar-sensorer, der også kendes fra dyre personbiler. Sensorerne forhindrer klapvognen i at støde ind i forhindringer undervejs, andre menneskers ben osv.

Med sin indbyggede elmotor kan Ella barnevognen trække sig selv op ad bakke eller bremse sig selv, når det går den modsatte vej. (Foto: Glüxkind)

Endelig kan Ellas indbyggede computer sættes til at holde øje med barnets ve og vel:

Så kan den f.eks. automatisk justere temperaturen nede i vognen eller hjælpe med at få den lille til at falde i søvn.

Sidstnævnte sker med en blid vugning af barnevognens ”kasse”. Ledsaget af beroligende hvid støj.

Den nye super-avancerede stroller vejer 13,6 kilo inklusive batteri og fire bremser, som man enten selv kan aktivere eller lade den kunstige intelligens styre.

Med den intelligente barnevogn og stroller følger en app til mobilen, der f.eks. hjælper med at finde rundt i parker eller indkøbscentre. (Foto: Glüxkind)

Glüxkind nævner ikke noget om en integreret alarm, men mon ikke den også er på vej?

Alarmen kunne f.eks. advare barnets mor trådløst på hendes mobil, når hun f.eks. er gået ind i en butik eller en café, mens vognen blev stillet uden for.

Alarmen kunne så reagere, når barnet vågner og græder – eller hvad værre er – hvis fremmede forsøger at løbe med barnevogn og dens indhold.

Glüxkind oplyser, at Ella AI Stroller kommer til salg fra april. Priserne begynder ved 3.300 dollars på det amerikanske marked. Det svarer til ca. 23.000 danske kroner….

Passageren skal selvfølgelig også tjekke det køretøj, han eller hun bliver transporteret rundt i. (Foto: Glüxkind)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er vores største risici?